Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πίτα στο ΤΕΕ με... βολές

Το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων νοσεί επικίνδυνα, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης, ενώ καθυστερεί τρομακτικά η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Οι διαπιστώσεις αυτές έδωσαν τον τόνο κατά τη διάρκεια της χτεσινής τελετής κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΤΕΕ, αλλά και στα διάφορα "πηγαδάκια" μεταξύ πολιτικών, τεχνικών και εργολάβων που ακολούθησαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βολές κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα, έριξε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεδίκογλου, ο οποίος κατάγγειλε ότι γίνονται απευθείας οι αναθέσεις των μελετών, αλλά και αναθέσεις έργων χωρίς διακήρυξη δημοπρασίας...

Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Κ. Λιάσκας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη ισχυροποίησης της δημόσιας διοίκησης, αλλά και συνολικής κινητοποίησης όλων των φορέων για την υλοποίηση του πακέτου των δημοσίων έργων.

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ παραβρέθηκε ο υφυπουργός Μ. Λουκάκης, ο οποίος ανέφερε ότι το υπουργείο θα διαχειριστεί μέχρι το 1999 το ποσόν των 4,3 τρισ. δρχ. για έργα υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ