Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προάγγελος περικοπών οι διώξεις

Ανακοίνωση της "Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών" ΙΚΑ

Οι διώξεις γιατρών του ΙΚΑ είναι ο προάγγελος των παραπέρα περικοπών των δαπανών για την υγεία, της υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, της άλωσης των ασφαλιστικών Ταμείων και της εισόδου των νόμων της ελεύθερης αγοράς στο χώρο της υγείας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η "Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών" ΙΚΑ, με αφορμή τις απολύσεις απ' τη διοίκηση του Ιδρύματος των επί συμβάσει γιατρών αορίστου χρόνου.

"Με αυτό τον τρόπο - τονίζει η "Πανεπιστημονική" - διχάζει το ιατρικό Σώμα, χρησιμοποιώντας άλλα κριτήρια για τους μόνιμους και άλλα για τους επί συμβάσει αορίστου χρόνου γιατρούς". Καταγγέλλει ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία που απαιτεί ο υπαλληλικός κώδικας και πως δεν μπόρεσαν να απολογηθούν οι γιατροί, αλλά απλώς έγιναν δέκτες της απόφασης της διοίκησης για την απόλυσή τους.

Η "Πανεπιστημονική" τάσσεται κατά της κατευθυνόμενης συνταγογραφίας, αλλά και μιας λίστας φαρμάκων που κάθε μήνα αυξάνεται με άλλα σκευάσματα, με άγνωστα κριτήρια και αδιαφανείς διαδικασίες. Εκφράζει όμως την αλληλεγγύη της στους γιατρούς που με αντιδημοκρατικές διαδικασίες και χωρίς καν να ακολουθούνται οι συνήθεις υπηρεσιακές διαδικασίες, απολύονται. Καλεί τους γιατρούς σε ενότητα και συσπείρωση ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, για να βάλουν τέρμα σ' αυτόν τον εμπαιγμό, και προτείνει: Τήρηση του ωραρίου από τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ. Μονιμοποίηση όλων των γιατρών και να μην υπάρχει ο διαχωρισμός των αορίστου χρόνου. Να καταργηθεί η λίστα των φαρμάκων. Να εφαρμοστεί το Εθνικό Συνταγολόγιο με αντίστοιχη ανάπτυξη της Εθνικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας. Να εξασφαλιστεί η εφαρμογή των νομίμων διαδικασιών που προβλέπονται από τον υπαλληλικό κώδικα για κάθε περίπτωση. Να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική για τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης των ασφαλισμένων και των εργαζομένων στο ΙΚΑ.

Στάσεις εργασίας εξήγγειλε ο Σύλλογος Γιατρών ΙΚΑ Αθήνας και Πειραιά για τις απολύσεις γιατρών με σύμβαση αορίστου χρόνου, στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του Ιδρύματος.

  • Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις.

Αύριο Πέμπτη θα κάνουν στάσεις εργασίας 7.30 - 10 π.μ. και 5 - 7.30 μ.μ. οι γιατροί στα υποκαταστήματα Ζωγράφου και Αιγάλεω.Στο 1ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ η στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί για τις 19 του Φλεβάρη, 9 π.μ. - 1 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ