Τετάρτη 14 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Προειδοποίηση προς τους δημοτικούς συμβούλους από το Σύλλογο Εργαζομένων. Εξαγγέλλει κινητοποιήσεις σε περίπτωση που εκχωρηθεί ο έλεγχος της στάθμευσης σε ιδιωτική εταιρία

Ενάντια σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων του Δήμου Πειραιά τάσσεται ο Σύλλογος Εργαζομένων στον δήμο με ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την ανάθεση στην ιδιωτική εταιρία "ΣΕΛΜΟ" του ελέγχου της στάθμευσης. Η ανακοίνωση απευθύνεται, μεταξύ άλλων και στους δημοτικούς συμβούλους.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και στιγματίζουν εκ των προτέρων, όπως τονίζουν, "όσους συνεργήσουν ή συμβάλλουν στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης με την ιδιωτική εταιρία, η οποία στρέφεται κατά των εργαζομένων και κατά των συμφερόντων του δήμου".

"Ο δήμος, προσθέτει ο σύλλογος, διαθέτει οργανωμένη υπηρεσία με αρκετό προσωπικό και έχει τη δυνατότητα, εφόσον θέλει, να την επανδρώσει επιπλέον και να έχει θετικά οικονομικά αποτελέσματα".

Μάλιστα, ο σύλλογος προτείνει μια σειρά μέτρων για την καλυτέρευση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, όπως: Εκσυγχρονισμό, ανανέωση και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής. Αναμόρφωση του συστήματος βεβαίωσης και είσπραξης των εσόδων που προέρχονται από τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και εντατικοποίηση της απόδοσης της υπηρεσίας με τις κατάλληλες συνθήκες.

"Είναι φανερό, προσθέτουν, ότι οι συνεργασίες με ιδιώτες δεν αποβλέπουν προς το συμφέρον του δήμου, αλλά οδηγεί στο συμφέρον του ίδιου του ιδιώτη. Δεν πρέπει ακόμη να μας διαφεύγει, ότι η ανάθεση αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες είναι αντιδεοντολογική πράξη και προσβάλλει τους ίδιους τους εργαζόμενους, θεωρώντας τους "ανίκανους", ενώ ανοίγει στο μέλλον την όρεξη για τον πλήρη έλεγχο του δημόσιου τομέα από ιδιώτες, με τη μορφή παράσιτων".

Επίσης, οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι για την επιμονή να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα στην εταιρία, λέγοντας ότι ο Σύλλογος ζήτησε στοιχεία από το δήμο για το αν υπήρχε οικονομικό όφελος δικό του από τη συνεργασία του με τη συγκεκριμένη εταιρία, "γιατί οι δικές μας πληροφορίες επιβεβαιώνουν το ακριβώς αντίθετο".

Ο Σύλλογος προειδοποιεί, ότι σε περίπτωση που παρθεί τέτοια απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα προχωρήσει σε στάση εργασίας την Πέμπτη 15/2 από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή και Γενική Συνέλευση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Συγχρόνως θα γίνει ενημέρωση των δημοτών με έντυπο υλικό.

Τέλος, ο σύλλογος καλεί την ΠΟΕ - ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ, καθώς και τους άλλους συλλόγους του Λεκανοπεδίου, να συστρατευτούν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ