Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Η δουλιά είναι δικαίωμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προχτεσινή προφεστιβαλική εκδήλωση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στον Ταύρο

Στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας ήταν αφιερωμένη η προχτεσινή εκδήλωση, που έγινε στο πλαίσιο του 22ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου Ταύρου. Οι Κνίτες και οι Κνίτισσες της περιοχής, αλλά και οι φίλοι της Οργάνωσης, έδωσαν το δικό τους μήνυμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι, που αγωνιούν και ψάχνουν καθημερινά για δουλιά, διεκδικώντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα, που χρόνια τώρα παλεύει να κατοχυρώσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από το νεανικό ροκ συγκρότημα "Κλεψύδρα". Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία για την ανεργία με τη Ν. Τσαρουχά,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Φ. Παπαδόπουλος,εκπρόσωπος της τοπικής Αχτιδικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

"Σήμερα, με νέα ένταση βιώνουμε τα αποτελέσματα της σύγκλισης της ΕΕ, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, μέσα από τον εργασιακό μεσαίωνα του 2000, την ανασφάλιστη δουλιά, την ανεργία, όταν η δουλιά γίνεται όνειρο απατηλό. Δίνουν συνταγές για επιτυχία, καριέρα. Δεν είναι, όμως, τίποτα άλλο από το ξεπούλημα της αξιοπρέπειας, την υποταγή στις ορέξεις των εργοδοτών, τη λογική του "πάτα επί πτωμάτων" ή αν δεν πετύχουν όλα αυτά βρες ένα ρουσφέτι, γίνε δηλαδή όμηρος στον πολιτικάντη", είπε η Ν. Τσαρουχά.

Αναφερόμενη στις πολιτικές "αντιμετώπισης" του προβλήματος, σημείωσε ότι, ομόφωνα κόμματα και ευρωπαϊκοί εταίροι, παίρνοντας μέτρα χειραγώγησης και συρρίκνωσης κατακτήσεων και δικαιωμάτων, αντί για επενδύσεις και ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής, η απάντησή τους είναι νέα προνόμια και υπερκέρδη στους βιομηχάνους, ξεκλήρισμα της βιομηχανίας, ξεπούλημα του δημόσιου τομέα.

Οσο για το δρόμο που η ΚΝΕ καλεί τους νέους να ακολουθήσουν, η Ν. Τσαρουχά υπογράμμισε: "Οι αγώνες όλων, κόντρα στις υποταγές του κεφαλαίου και των μονοπωλίων έδειξε ότι υπάρχει και άλλη διέξοδος. Ο δρόμος του αγώνα είναι δυνατός, στηρίζεται στη λαϊκή συσπείρωση και πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια. Πρέπει να μπούμε στην πρώτη γραμμή με τα συνδικάτα μας, για να διεκδικήσουμε κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ανέργων, 35ωρο, κατάργηση των υπεεργαρσιών και υπερωριών, δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με παραγωγικές επενδύσεις".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ταύρου Π. Βακαλόπουλος,οι αντιδήμαρχοι Σ. Κονιδάρης και Π. Ζωγράφος,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας Χ. Λαζαρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, αντιπροσωπεία της Νότιας Αχτιδικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αντιπροσωπείες του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Ταύρου, του συλλόγου γυναικών Ταύρου, της Επιτροπής Ειρήνης.

Η εκδήλωση τελείωσε με λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα "Προύσα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ