Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συντονισμός για την ανάπτυξη μετώπου

Υπόμνημα των συνταξιούχων της Ελευσίνας προς τον πρωθυπουργό με το οποίο προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν το "μονόδρομο των αγώνων"

Οι συνταξιούχοι της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και περιχώρων με υπόμνημά τους προς τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Κ. Σημίτη και τους αρμόδιους υπουργούς διαμαρτύρονται έντονα και εκφράζουν την αγανάκτησή τους διότι η κυβέρνηση αντί να προβληματιστεί με τα σοβαρά και καυτά αιτήματά τους και γενικότερα των εργαζομένων, πηγαίνει ενάντια σε αυτά.

Λόγω της ακρίβειας, τονίζει η Ενωση, που καθημερινά αυξάνεται, η ζωή των συνταξιούχων χειροτερεύει και η ανεργία καλπάζει. Ο δικομματισμός, επισημαίνουν οι συνταξιούχοι, καλά προχωράει στην εξαγορά συνείδησης προκειμένου να βρει εργασία κάποιος άνεργος. Ας το πάρουν χαμπάρι όμως, αρχίζει να σπάει ο ραγιαδισμός. Οι συνταξιούχοι υπογραμμίζουν στο υπόμνημά τους ότι θα είναι αυτοί που θα αφυπνίσουν γενικότερα τους εργαζομένους καθώς και τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Το θησαύρισμα της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας σε βάρος της εργατικής τάξης και γενικότερα του λαού δε θα το αντέξουν αυτοί οι πρωτοπόροι, που αγωνίζονταν και αγωνίζονται. Τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη είναι επιτακτικό και ανθρώπινο να τα δώσει η κυβέρνηση, να δώσει για το 1997 καλύτερες αυξήσεις στους συνταξιούχους και εργαζομένους και πρέπει να ενσωματωθεί αυτή η πενιχρή αύξηση που έδωσε στην επιταγή του ΙΚΑ και όχι ως επίδομα. Να εισπραχθούν τα χρήματα από το δημόσιο τομέα που παρακρατήθηκαν από τους εργαζομένους.

Αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ελευσίνα η Ενωση επισημαίνει ότι τα διοικητικά γραφεία του ΙΚΑ Ελευσίνας, καθώς και τα ιατρεία έχουν έλλειψη προσωπικού και ερωτά: Θα καταργήσει η κεντροαριστερή κυβέρνηση τους αντιασφαλιστικούς νόμους της Νέας Δημοκρατίας; Τι γίνεται με το κλείσιμο της βαριάς βιομηχανίας ή το ξεπούλημα; Θα την αναπτύξει ή θα την κλείσει; Θα σπάσει τη σιωπή της η κυβέρνηση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση ή θα λέει "Ναι σε όλα" για την καταστροφή της εθνικής μας οικονομίας;

Οι συνταξιούχοι καλούν την κυβέρνηση να αναπτύξει την παραγωγή στη βαριά βιομηχανία όπως Χαλυβουργία, Τσιμέντα, Ναυπηγεία. Αγροτική οικονομία ανεξάρτητη και όχι εξαρτώμενη. Με την ευκαιρία επαναφέρουν το πάγιο αίτημα και αυτοδίκαιο της συμμετοχής τους στα όργανα τα θεσμοθετημένα του συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ - Ομοσπονδία κλπ).

Και το υπόμνημα καταλήγει: "Εμείς οι συνταξιούχοι της περιοχής Ελευσίνας, σαν απόμαχοι της δουλιάς που είμαστε, όχι όμως στη ζωή, να παλέψουμε για μια καλύτερη οικονομική κατάσταση για μας και τα παιδιά μας. Η αντιλαϊκή οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται είναι καταστροφική για τη χώρα μας. Μονόδρομος για τους εργαζομένους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους είναι ο δρόμος του αγώνα και της αντίστασης. Αυτό πρέπει να εκφραστεί συντονισμένα με τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου που θα εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ