Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Προειδοποιούν με κλιμάκωση κινητοποιήσεων

Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, πριν τη συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 9 του Ιούλη

Αμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Αλ. Παπαδόπουλο, ζητούν οι τέσσερις συνδικαλιστικές ενώσεις του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας, ενόψει της προγραμματισμένης για τις 9 Ιούλη συγκέντρωσης, στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, για θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Με επιστολή που απέστειλαν, χτες στον υπουργό Οικονομικών, η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών Αστυνομίας,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων,η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος,επισημαίνουν ότι δεν έχουν επιλυθεί τα προβλήματά τους, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού, πριν ένα περίπου χρόνο. Εάν δε γίνει η συνάντηση με τον υπουργό, οι ενώσεις προειδοποιούν ότι "θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, υπακούοντας στη φωνή απόγνωσης των υπαλλήλων, παρά την πεποίθησή τους ότι οι κινητοποιήσεις των ενστόλων πρέπει να είναι το έσχατο μέσο πίεσης, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του χώρου".

Αύριο εξάλλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων της ΓΑΔΑ το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών για την εκλογή της πρώτης αιρετής διοίκησης. Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των συνέδρων - εκλεκτόρων της νέας ηγεσίας των αξιωματικών, πήραν μέρος 2.500 αξιωματικοί από το σύνολο των 3.500 εγγεγραμμένων μελών σε όλη την Ελλάδα. Κατά το διάστημα των προσυνεδριακών διαδικασιών, από τις οποίες αναδείχτηκαν 49 εκλέκτορες, δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, αν και στο χώρο της Αστυνομίας επικρατούν δύο βασικά στρατόπεδα "πράσινων" και "γαλάζιων". Βασικό ρόλο στις προτιμήσεις των αξιωματικών παίζουν επίσης οι υπηρεσιακές και φιλικές σχέσεις, η προέλευση των αξιωματικών σε σχέση με την πρώην Χωροφυλακή και την Αστυνομία Πόλεων, το παρελθόν των υποψηφίων και η προοπτική που δίνουν στον αγώνα τους.

Για το νέο 15μελές ΔΣ της Ενωσης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 21 υποψήφιοι, εκ των οποίων τον υψηλότερο βαθμό φέρει ο νυν πρόεδρος Ηλίας Βλαχογιάννης (αστυνομικός υποδιευθυντής). Πρόκειται για αξιωματικό που συγκεντρώνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας των εκλεκτόρων, παρά το γεγονός ότι στην περιφέρεια της Αττικής, όπου εκλέχτηκε με 360 ψήφους, πρώτος σε σταυρούς ήρθε ο αστυνόμος Α Ανδρέας Σουλτάτος (642).

  • Να κάνει σεβαστά τα δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού και να μην το υποβάλει σε άσκοπες και προφανώς παράνομες διαδικασίες, που έχουν ως συνέπεια την παρεμπόδιση του πειθαρχικού ελέγχου, καλεί τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής,μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας που δικαίωσε τον αστυφύλακα Τριαντάφυλλο Μπαλωμένο,αν και είχε αποταχτεί από το πρωτοβάθμιο συμβούλιο της Αστυνομίας. Με την απόφαση του Πρωτοδικείου γίνεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου, τομή στο πειθαρχικό δίκαιο της Αστυνομίας γιατί οι αστυνομικοί κατακτούν όχι μόνο το δικαίωμα να παρίστανται με συνήγορο στα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά και να παίρνουν αντίγραφα της δικογραφίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ