Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι πρακτικές φίμωσης δεν περνούν

Οι απόπειρες φίμωσης κάθε ζωντανού στοιχείου της κοινωνίας, που αρνείται να συμβιβαστεί και κινείται ενάντια στο κατεστημένο, φαίνεται ότι ενοχλεί την "αισθητική" ορισμένων...

Με αυταρχικά μέτρα, που παραπέμπουν σε άλλες "σκοτεινές" εποχές, η προσκείμενη στο "ΣΥΝ" δημοτική αρχή της Καισαριανής κατέβασε τέσσερα αεροπανό της ΚΝΕ, που είχαν κρεμαστεί για την προφεστιβαλική εκδήλωση της Οργάνωσης, στη Λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης και στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η συγκεκριμένη ενέργεια ήρθε μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ, η οποία θεώρησε ξαφνικά ότι η ανάρτηση αεροπανό επιτρέπεται μόνο στις προεκλογικές περιόδους. Παράλληλα, την ενέργειά της φρόντισε να την καλύψει από πριν, προειδοποιώντας και απειλώντας ότι "από τούδε πάσα αυθαιρεσία θα αντιμετωπίζεται άμεσα από τις υπηρεσίες του δήμου".

Τα αντιδημοκρατικά αυτά μέτρα στρέφονται βέβαια ενάντια στη δράση κύρια του ΚΚΕ και άλλων δυνάμεων που αντιτίθενται στην κυρίαρχη πολιτική πρακτική, την οποία πρεσβεύει και προωθεί και η διοίκηση του Δήμου Καισαριανής. Τον εσκεμμένο παραγκωνισμό του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ ήρθε να συμπληρώσει τώρα και η συγκεκριμένη απόφαση, που στόχο έχει να φιμώσει τη μοναδική φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και "ευλογούν" τα υπόλοιπα κόμματα.

Οι κομμουνιστές πάντως της Καισαριανής δηλώνουν ότι θα σταθούν φραγμός στην αυθαιρεσία και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ