Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακυρα τα ρουσφέτια

Την ανάγκη να συνταχθεί οργανόγραμμα, ώστε να είναι δυνατή η ορθολογική κατανομή του προσωπικού του Δήμου της Αθήνας και των δημοτικών νομικών προσώπων, επισημαίνει, με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,με αφορμή απόφαση του ΑΣΕΠ, που κηρύσσει άκυρες τις προσλήψεις που έγιναν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παράλληλα, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Βρεφοκομείου, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να ενεργοποιήσει τη διαδικασία για τις 21 προσλήψεις που είχαν εγκριθεί με την απόφαση 230/30.6.94 του Υπουργικού Συμβουλίου και που είχαν εγκαταλειφθεί για να συγχωνευτούν στις αδιαφανείς προσλήψεις με "σύμβαση έργου".

Την πρόσληψη 92 μισθωτών με ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου είχε καταγγείλει ήδη από τον Απρίλη η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", οπότε και ζητούσε από αυτούς που φέρουν την ευθύνη για τις προσλήψεις, δηλαδή την πλειοψηφία της διοίκησης του Βρεφοκομείου, τον δήμαρχο Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μέσω του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, υπέγραψε την απόφαση για την έγκριση 102 προσλήψεων με σύμβαση έργου, να καταγγείλουν, εντός 30 ημερών, τις συμβάσεις και να κινηθεί η διαδικασία για τη νόμιμη κάλυψη των πραγματικών αναγκών του Βρεφοκομείου.

Τέλος, ο Λεων. Αυδής, καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Βρεφοκομείου να επιδιώξει την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού με τη νόμιμη διαδικασία και να καταγγείλει τις παράνομες συμβάσεις έργου. "Η υπόθεση των προσλήψεων στο Βρεφοκομείο φανερώνει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να ασχοληθεί ο δήμος σοβαρά με το ζήτημα του προσωπικού του και του προσωπικού των δημοτικών νομικών προσώπων", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Λεων. Αυδής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ