Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κλείνει ο σταθμός του ΠΙΚΠΑ

Κλείνει ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΠΙΚΠΑ, που στεγάζεται στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος στον Πειραιά! Η διοίκηση του ΠΙΚΠΑ επικαλείται μία βάσιμη κατά τ' άλλα - τεχνικής φύσης - δικαιολογία για να αιτιολογήσει το κλείσιμο. Δεν είναι όμως ειλικρινής, καθώς η όλη στάση της δείχνει πως αυτό που την ενδιαφέρει δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά το κλείσιμο του σταθμού στα πλαίσια της γενικότερης περιστολής των κοινωνικών δαπανών.

Η διοίκηση επικαλείται την έλλειψη δεύτερης σκάλας διεξόδου σε περίπτωση κινδύνου. Ομως για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αντί για τη λήψη τεχνικών μέτρων, αποφάσισε προ 15ημέρου να σταματήσει οριστικά τις εγγραφές νέων παιδιών. Οσο για το πρόβλημα που δημιουργείται από το κλείσιμο του σταθμού της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, η διοίκηση πιστεύει ότι αυτό μπορεί να λυθεί με τη διασπορά των παιδιών στους υπόλοιπους σταθμούς στις γειτονιές του Πειραιά... Λες και αυτοί δεν είναι ήδη κορεσμένοι. Αλλά ακόμα κι αν έχουν κάποιες θέσεις, με την απορρόφηση των παιδιών του κεντρικού σταθμού, δε θα έχουν πια καμιά δυνατότητα να υποδεχτούν καινούρια παιδιά, που όσο κι αν κάνουν πως αγνοούν την ύπαρξή τους, υπάρχουν κι οι γονείς τους κάνουν αγώνα πραγματικό για να τους εξασφαλίσουν μια θέση σ' ένα σταθμό. Αντί όμως το ΠΙΚΠΑ να δημιουργεί καινούριους σταθμούς, άρχισε πλέον να κλείνει κι αυτούς που έχει.

Το πρόβλημα της έλλειψης εξόδου κινδύνου του σταθμού, που λειτουργεί στον 6ο και 7ο όροφο (!) του κτιρίου, δεν είναι βέβαια καινούριο - ο σταθμός λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια - και γι' αυτό η επίκλησή του τώρα προκαλεί δικαιολογημένες υποψίες για τη σκοπιμότητα της απόφασης. Μάλιστα προ μηνών, σε σχετικό ρεπορτάζ του, ο "Ρ" είχε αναφερθεί στο πρόβλημα αυτό, το οποίο θα μπορούσε σχετικά εύκολα να λυθεί, καθώς στο υπόλοιπο κτίριο στεγάζονται κυρίως διοικητικές υπηρεσίες, που θα μπορούσαν να ανέβουν μερικούς ορόφους ψηλότερα, ώστε να λειτουργήσει ο σταθμός στον πρώτο και δεύτερο όροφο του κτιρίου, αφού αυτοί διαμορφωθούν κατάλληλα...

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο σύμβουλος της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", Κ. Τζατζάνης,καλώντας το συμβούλιο να αποφασίσει να πιέσει το αρμόδιο υπουργείο και το ΠΙΚΠΑ να σταματήσουν το κλείσιμο του σταθμού και να διευθετήσουν διαφορετικά το πρόβλημα που ...ανακάλυψαν, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν τη νύφη εκείνοι που δε φταίνε, τα παιδιά δηλαδή και οι γονείς. Η παράταξη, όμως, της πλειοψηφίας του δημάρχου Στ. Λογοθέτη αρνήθηκε σχεδόν και να συζητήσει το θέμα! Δε μένει στους γονείς, που συστήνουν τώρα Επιτροπή Αγώνα, παρά να παλέψουν όσο πιο δυναμικά μπορούν για να ανατρέψουν το κλείσιμο του σταθμού και να διεκδικήσουν τη δημιουργία νέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ