Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Υπερδιπλάσια συμμετοχή αναμένεται φέτος

Στις 6 και 7 Ιούλη από τη Θεσσαλονίκη θα ακουστεί μακριά η φωνή της νεολαίας. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από τη Β. Ελλάδα. Χιλιάδες νέοι θα διατρανώσουν τη θέλησή τους να αγωνιστούν για την ειρήνη στα Βαλκάνια. Η Θεσσαλονίκη δε θα γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Υπερδιπλάσια από πέρσι αναμένεται η συμμετοχή των νέων στην 5η Πανελλαδική Συνάντηση Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΚΝΕ που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο "Κτήμα του Καραγκιόζη" στην Επανωμή Θεσσαλονίκης. Γεγονός που βεβαιώνει και τη διάθεση της νεολαίας να αντισταθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλει τις δικές της βάσεις για ένα ειρηνικό και όμορφο κόσμο.

Λίγες μέρες απομένουν και τα μέλη της ΚΝΕ, έχουν ριχτεί στη μάχη για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατό περισσότερες συμμετοχές στη διήμερη κατασκήνωση. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και μπροστά στα νέα σχέδια των ιμπεριαλιστών, οι νέοι κατανοούν ολοένα και πιο πολύ την ανάγκη να δράσουν συλλογικά. Αλλωστε, μέσα από τη διήμερη "Νεανική Επίθεση Ειρήνης" θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και αγωνιστικά. Να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να αναδείξουν τη σημαντικότητα της άμιλλας μέσα από το παιχνίδι και τις αθλητικές εκδηλώσεις. Εκεί, στο "Κτήμα του Καραγκιόζη", οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την τελειότητα της ερασιτεχνικής δημιουργίας που βγαίνει μέσα από το μεράκι και το πάθος για δημιουργική ζωή.

Στις 6 και 7 Ιούλη από τη Θεσσαλονίκη θα ακουστεί μακριά η φωνή της νεολαίας να διεκδικεί ειρήνη, φιλία και συνεργασία με τους νέους των Βαλκανίων, της Μεσογείου, όλου του Κόσμου, με τους λαούς της Γης. Να μη γίνει η Θεσσαλονίκη ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Από τη Θράκη

Για πρώτη χρονιά θα συμμετέχουν στην "επίθεση ειρήνης" μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, αλλά και άλλοι νέοι από τη Θράκη, που τα προηγούμενα χρόνια λόγω των μεγάλων αποστάσεων δεν μπορούσαν να συμμετέχουν. Με ενθουσιασμό τα μέλη της Οργάνωσης στους Νομούς της Θράκης, πραγματοποιούν εξορμήσεις προπαγανδίζοντας την εκδήλωση και καλούν τους νέους της περιοχής να συστρατευτούν με τους χιλιάδες άλλους νέους της χώρας. Οπως δείχνουν και οι δεκάδες συμμετοχές, οι νέοι της περιοχής στέλνουν το δικό τους μήνυμα στο κλίμα έντασης που καλλιεργείται με τη γειτονική Τουρκία, καταδεικνύοντας τους ιμπεριαλιστές και τα σχέδιά τους ως τους κύριους υπεύθυνους.

Αισιοδοξία και ενθουσιασμός επικρατεί και στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Οργανώσεις της ΚΝΕ που δικαιολογημένα ως ένα βαθμό θεωρούν ότι φέτος "παίζουν σε δική τους έδρα".Οπως δηλώνει ο γραμματέας της ΚΝΕ Πιερίας Γ. Καπασακαλίδης,"υπερδιπλάσια είναι η συμμετοχή των νέων στη φετινή συνάντηση. Ομως αυτό δεν αρκεί. Θα συνεχίσουμε τις μέρες που απομένουν με μαζικές εξορμήσεις στα στέκια της νεολαίας, ώστε να έρθουμε σε επαφή με ακόμη περισσότερους νέους, να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε για την ανάγκη ενεργοποίησής τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ