Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θέατρο του παραλόγου

Μιλούν στο "Ρ" παιδιά από τα προγράμματα του "18 Ανω"

Σε ένα "Μαραθώνιο" αποδύθηκαν χτες τα παιδιά του "18 Ανω", σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για το πρόβλημα του "18 Ανω". Ενα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη τη νεολαία, καθώς αυτή η μονάδα και το ΚΕΘΕΑ διέλυσαν το μύθο ότι δε γίνεται τίποτε με όποιον μπει στο "λούκι" των ναρκωτικών.

Σ' αυτά τα "δρομολόγια" καταγράψαμε κάποιες σκέψεις τους:

Αν. Ρήγας: "Είναι θέατρο του παραλόγου. Από τη μία προβάλουν το πρόβλημα των ναρκωτικών και από την άλλη αφήνουν αβοήθητη τη μονάδα που βγάζει ανθρώπους "καθαρούς" στην κοινωνία".

Στο στάδιο της επανένταξης είναι και ο αδερφός του Αν. Ρήγα. "Τις τελευταίες μέρες ήταν "πάω, δεν πάω"", μας είπε ο Αν. Ρήγας.

Δ. Κωνσταντίνου: "Η κυβέρνηση δείχνει να προσανατολίζεται στην υποκατάσταση και όχι στη θεραπεία. Εμείς βρίσκουμε πολλά εμπόδια στη θεραπεία. Η στάση της κυβέρνησης είναι φοβερά υποκριτική. Επίλεκτα στελέχη της ασχολούνται μόνο με την ποινικοποίηση ή την αποποινικοποίηση των ουσιών και όταν φτάνει η ώρα να ασχοληθούν με ουσιαστικά ζητήματα, όπως είναι η θεραπεία, βάζουν το θέμα στο περιθώριο. Χρειάζεται περισσότερη ευαισθητοποίηση και προσανατολισμός προς τη θεραπεία, το μόνο δρόμο που οδηγεί στην απεξάρτηση από τις ουσίες. Η χορήγηση μεθαδόνης ή αποποινικοποίηση των ουσιών απλώς θα μεταθέσουν το πρόβλημα".

Β. Περπάτη: "Μέσα στην κοινότητα υπάρχει αναστάτωση. Η στάση που κρατάει η κυβέρνηση φανερώνει μια άρνηση προς τη θεραπεία...".

Γ. Δρακόπουλος: "Το στάδιο της θεραπείας είναι κρίσιμο και είναι ακόμα πιο κρίσιμη οποιαδήποτε διαταραχή του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ