Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΤΑ
Ολοι στην απεργία

Κάλεσμα για ενεργό συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Σε ενεργή συμμετοχή στην πανεργατική, πανυπαλληλική, πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 28 του Νοέμβρη και κλιμάκωση της αγωνιστικής τους δράσης, καλεί τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" (ΔΕ).

Η παράταξη καταγγέλλει ότι οι μέχρι τώρα εφαρμοζόμενες πολιτικές σήμαιναν για τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση συνεχιζόμενη λιτότητα με 25% απώλειες στα εισοδήματά τους. Σήμαιναν επίσης τη μη απόδοση πόρων στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με αποτέλεσμα να τις αναγκάζουν να γίνουν το μακρύτερο χέρι της κυβέρνησης στην τσέπη των εργαζομένων. Οδήγησαν, τέλος, στην ανοργανωσιά και το πελατειακό ρουσφετολογικό τρόπο πρόσληψης προσωπικού μη αναγκαίου, σε επέκταση της μερικής απασχόλησης, απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στη λογική άρσης μονιμότητας, μείωση συντάξεων κλπ.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις η ΔΕ επισημαίνει ότι από πολύ νωρίς η παράταξη αναλύοντας την πολιτική της κυβέρνησης είχε ζητήσει στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 14/11 και κλιμάκωση στις 28 - 29 Νοέμβρη. Η πρόταση αυτή, όμως, απορρίφθηκε από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, ενώ η παράταξη του ΣΥΝ "Αυτόνομη Παρέμβαση" μίλησε για "αγώνα" μετά την απόφαση.

Δεν έγιναν δεκτά

Η ΔΕ υπενθυμίζει ότι είχε προτείνει και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ χρονοδιάγραμμα κλιμάκωσης αγωνιστικής διεκδίκησης με συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία όμως δεν έγιναν δεκτά. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και τα παρακάτω: Αυξήσεις κατά 30% στα εισοδήματα των εργαζομένων, ΑΤΑ νομοθετικά κατοχυρωμένη, συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο, φορολογική ελάφρυνση στο ύψος των δύο εκατομμυρίων δραχμών για τους μισθωτούς και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, αύξηση δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια. Επίσης, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, μονιμοποίηση των εκτάκτων και κατάργηση αυτού του θεσμού. Ακόμα, την πρόσληψη 5.500 μόνιμου προσωπικού, αύξηση του εφάπαξ στο ταμείο ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς του 25% στα φάρμακα που δίνεται στο ταμείο ασφάλισής τους, σύνταξη στα 58 χρόνια σε εργαζόμενους μόνιμου αλλά και ιδιωτικού δικαίου και επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο δημόσιο. Τέλος, σύνταξη με ενιαίες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στα δημοτικά νομικά πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ