Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δ. ΓΟΝΤΙΚΑΣ
"Σήμα κινδύνου" από τη στάση της κυβέρνησης

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με παιδιά του "18 Ανω"

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημ. Γόντικα,μέλος του ΠΓ, συναντήθηκε χτες το πρωί με εκπροσώπους της μονάδας απεξάρτησης "18 Ανω". Στη συνάντηση πήραν μέρος ο Μ. Μαϊλης και η Ελ. Κατροδαύλη, μέλη της ΚΕ του Κόμματος.

Μετά το το τέλος της συνάντησης ο Δ. Γόντικας δήλωσε τα εξής: "Πραγματικά δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τη θέση της κυβέρνησης. Είναι πέρα για πέρα ακατανόητη. Δυσκολεύεται να δει κανείς τη λογική με την οποία αντιμετωπίζει ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα. Είναι πολλά αυτά που μπορεί να υποθέσει κανείς, αλλά το βέβαιο είναι ένα: Οτι με την άρνησή της να λύσει το πρόβλημα, όπως προτείνουν οι εκπρόσωποι της μονάδας - και είναι απλό στη λύση του, δηλαδή να προσληφθούν οι 33 θεραπευτές, να πληρωθούν και να παραμείνουν στη μονάδα ώστε να λειτουργεί κανονικά - οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι μ' αυτή τη στάση της αποθαρρύνει έναν αγώνα που γίνεται ενάντια στα ναρκωτικά, μια αγωνιώδη προσπάθεια που γίνεται σε κοινωνικό επίπεδο, έναν αγώνα για να σωθούν άνθρωποι από το θάνατο.

Αυτό το μήνυμα θέλει η κυβέρνηση να δώσει στην κοινωνία; έθεσε το ερώτημα ο Δ. Γόντικας. Αν, συνέχισε, αυτό το συνδέσουμε με διάφορες θεωρίες που αναπτύσσονται, τότε η στάση αυτή της κυβέρνησης είναι σήμα κινδύνου. Πρέπει να υπάρξει ανησυχία και αντίδραση από το λαό και τη νεολαία. Εδώ γίνεται ένα έργο τεράστιο, σώζονται άνθρωποι, είναι μια μονάδα που δουλεύει με επιστημονικό τρόπο, που είναι ενταγμένη στο ΕΣΥ και δεν έχει τη στήριξη που χρειάζεται. Είναι, πραγματικά, εξοργιστική αυτή η στάση της κυβέρνησης".

Και ο Δ. Γόντικας κατέληξε: "Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια των ανθρώπων που δουλεύουν σ' αυτή τη μονάδα. Καλούμε κάθε φορέα που κατανοεί το πρόβλημα, να συμπαρασταθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ