Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζέψτε τους!

Θρασύτατη παρακρατική δράση στο Πανεπιστήμιο. Υπόλογοι όσοι ενθάρρυναν και ενθαρρύνουν τους αναρχοφασίστες, που απειλούν ανοιχτά να κάψουν μέλη της ΚΝΕ και των ΠΚΣ. Καταγγελία των ΠΚΣ της Φιλοσοφικής

Μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση από κάθε λογής εκπροσώπους του "ανεξάρτητου" αντικομμουνιστικού χώρου, βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας και η ΚΝΕ στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Οι προκλήσεις είναι καθημερινές και φτάνουν μέχρι του σημείου της διατύπωσης ανοιχτών απειλών για χρήση μολότοφ σε βάρος των μελών των ΠΚΣ και της ΚΝΕ.Καθώς οι απειλές παραπέμπουν στο περσινό προηγούμενο της εν ψυχρώ απόπειρας δολοφονίας, με πυρπόληση, του μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ Γ. Κυριακίδη από την παρακρατική ομάδα Βλασόπουλου,γίνεται καθαρό πως τίθενται προ των ευθυνών τους για ό,τι συμβεί, τόσο οι εμπνευστές του όλου σχεδίου "γνωστοί - άγνωστοι" των διαφόρων μηχανισμών, όσο και όλοι οι άλλοι, κινήσεις και "πρωτοβουλίες", που ανέχτηκαν, ανέχονται και ενθαρρύνουν, τελικά, από το βράδυ της Κυριακής τη δράση του δολοφονικού παρακρατικού μηχανισμού μέσα στα πανεπιστήμια.

Οι ΠΚΣ Φιλοσοφικής καταγγέλλουν τα παραπάνω γεγονότα και δηλώνουν ότι, παρ' όλες τις ενορχηστρωμένες προσπάθειες των διαφόρων "ανεξάρτητων" αντικομμουνιστών και των αναρχοφασιστών να υπονομεύσουν τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος, θα συνεχίσουν ανυπόταχτα στο δρόμο των αγώνων μαζί με το λαό.

Οπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ, οι εν λόγω "ανεξάρτητοι" προβαίνουν καθημερινά σε διαφόρου είδους επιθέσεις ενάντια στη στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατά τον τριήμερο του γιορτασμού του Πολυτεχνείου. Οι επιθέσεις γίνονται από δύο πλευρές:

Πρώτον,από τους "ανεξάρτητους" αντικομμουνιστές, που εκφράζονται με αφίσες, προκηρύξεις και στημένες κουβέντες στα διάφορα πηγαδάκια, αλλά ακόμα και μέσα στα αμφιθέατρα. Εκεί διατυπώνονται οι προβοκατόρικοι χυδαίοι ισχυρισμοί ότι το "ΚΚΕ προσκάλεσε 50 ροπαλοφόρους οικοδόμους, που επιτηρούσαν όσους δε φορούσαν το αυτοκόλλητο της ΚΝΕ και ήταν έτοιμοι να τους ρίξουν και καμία, αν έκαναν κάτι που δεν τους άρεσε", ότι "οι ΠΚΣ σε συνεργασία με τα εργατικά συνδικάτα που έλεγχαν (!) πέταξαν έξω τους φοιτητικούς συλλόγους και την ΕΦΕΕ - αφού εκεί δεν έχουν τον έλεγχο και υπάρχει μια άλλη πραγματικά αριστερή φωνή", ότι "το μήνυμα του Πολυτεχνείου δε χωράει στο 15% για την παιδεία"!

Η όλη επίθεση διανθίζεται με χαλκευμένα "ιστορικά δεδομένα" για το τι έγινε το Νοέμβρη του '73, μέσα από τα οποία επιχειρείται να πειστούν οι φοιτητές ότι οι κομμουνιστές ήταν από τότε ακόμα ενάντιοι στο φοιτητικό κίνημα, και με τη διατύπωση του εξωφρενικού ισχυρισμού πως οι "ανεξάρτητοι" αντικομμουνιστές είναι αυτοί που κρατούν ζωντανό το μήνυμα της εξέγερσης.

Το αντικομμουνιστικό μένος ξεδιπλώθηκε σε όλο του το μεγαλείο και στο ΔΣ της Φιλοσοφικής, τη σύγκληση του οποίου προκάλεσαν οι ΠΚΣ. "Συσπειρώσεις" και ΝΑΡ ταυτίστηκαν στον αντικομμουνισμό, ενώ ειδικά οι "Συσπειρώσεις" έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι συμφωνούσαν και αυτοί το βράδυ της Κυριακής με το άνοιγμα των πυλών του Πολυτεχνείου, όταν εκείνο το βράδυ διατυμπάνιζαν ότι συμφωνούν με το κλείσιμο. Το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της συμπόρευσης είναι η αποκαλυπτική - για το τι, πράγματι, φοβούνται - άρνησή τους να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση μία μέρα πριν την πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβρη. Φοβούνται, προφανώς, για μία ακόμα φορά, τη σύνδεση του φοιτητικού με το εργατικό κίνημα.

Οι αναρχοφασίστες

Δεύτερον,καταγγέλλουν οι ΠΚΣ, η επίθεση γίνεται και από τους γνωστούς αναρχοφασίστες της σχολής, οι οποίοι έχουν δείξει μέχρι στιγμής πρωτοφανή ζήλο στο να προκαλούν με διάφορους τρόπους τις ΠΚΣ και την ΚΝΕ.

Την Τρίτη το πρωί, έφτασαν στο σημείο να τοιχοκολλούν αφίσες, με τις οποίες, ξεπερνώντας τα όρια της προβοκάτσιας, αφού κατάγγελναν το ΚΚΕ για τραμπουκισμούς, ισχυρίζονταν πως "το ΚΚΕ τα έκανε πλακάκια με την Ασφάλεια, ότι θέλησε να μετατρέψει το Πολυτεχνείο σε φεστιβάλ της ΚΝΕ"!

Την ίδια μέρα, η προκλητικότητά τους συνεχίστηκε, κατεβάζοντας αφίσες της ΚΝΕ Φιλοσοφικής που χαιρέτιζαν τον παλλαϊκό γιορτασμό της επετείου και κατήγγειλαν την απρόκλητη σύλληψη των 14 μελών της ΚΝΕ. Η ενέργειά τους αυτή, προφανώς, έγινε προκειμένου να προκαλέσουν φασαρία και να επιβεβαιώσουν τα όσα έγραφαν στις αφίσες τους.

Η προκλητικότητά τους συνεχίστηκε, χτες Πέμπτη, όταν έξω από το στέκι των ΠΚΣ της Φιλοσοφικής έγραψαν "ΚΝΕ = Χαφιέδες", καθώς και τη λέξη "ΕΛ.ΑΣ" στην πόρτα του στεκιού. Αλλά δε σταμάτησαν εκεί. Στο χώρο δίπλα από το στέκι έγραψαν "ΚΚΕ αλήτες".

Θρασύδειλοι, όντας, ισχυρίστηκαν στη συνέχεια ότι δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση της αντικομμουνιστικής επίθεσης (2009-03-20 00:00:00.0)
Διήμερο υποδοχής για τους πρωτοετείς (2005-10-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-04-08 00:00:00.0)
Φασιστικές ενέργειες που θυμίζουν μαύρες εποχές... (2003-04-08 00:00:00.0)
Δυναμικά και μαζικά τα κόκκινα μπλοκ (2002-11-19 00:00:00.0)
Για το φοιτητικό κίνημα (1997-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ