Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τραμπούκικες συμπεριφορές

Με τραμπούκικες μεθόδους και με έναν κανονισμό που χρησιμοποιεί όπως κάθε φορά την εξυπηρετεί, επιχειρεί η διοίκηση του Δήμου Νίκαιας να σβήσει απ' το Δημοτικό Συμβούλιο κάθε διαφορετική φωνή, προσφέροντας στο δήμαρχο Β. Τραπάλη και την παράταξη της πλειοψηφίας ασυλία για να λένε και να κάνουν χωρίς κανένα έλεγχο ό,τι θέλουν.

Δε διστάζουν πλέον να προχωρούν σε προσωπικές επιθέσεις, με ευθείες ή δήθεν αόριστες αιχμές για το ήθος και τη λειτουργία δημοτικών συμβούλων της "Δημοκρατικής Ενότητας" (ΔΕ), όποτε εκείνοι επιχειρούν να ασκήσουν κριτική και έλεγχο στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Στόχος να δυναμιτιστεί η διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση των ζητημάτων που θίγονται κάθε φορά.

Ενα ανάλογο επεισόδιο, το οποίο ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης και ανοχής, όταν ακούστηκαν από τον Γ. Κουβάτσο,σύμβουλο της πλειοψηφίας, εκφράσεις περί... "αληταράδων", σημάδεψε το Δημοτικό Συμβούλιο, το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας την αποχώρηση των συμβούλων της "Δημοκρατικής Ενότητας". Η επικεφαλής της παράταξης, Β. Νικολαϊδου,κατήγγειλε τόσο την αντιδημοκρατική διαδικασία, που επέβαλε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανοχή, αν μη τι άλλο, του δημάρχου, όσο και την αήθη συμπεριφορά συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι χωρίς την παραμικρή αντίδραση των συναδέλφων τους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ, αφήνονται να λοιδορούν συμβούλους της "Δημοκρατικής Ενότητας", γνωστούς στην πόλη τόσο για το ήθος όσο και την προσφορά τους.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι σύμβουλοι της ΔΕ Σ. Ιωαννίδης και Μ. Σεϊτανίδης αναφέρθηκαν σε υποχρεώσεις του δήμου που δεν τηρήθηκαν από το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, που τις ανέλαβαν. Αντί άλλης απάντησης ο πρώτος κατηγορήθηκε από το δήμαρχο περίπου ως... συνήγορος εργολάβων, ενώ τον δεύτερο εγκάλεσε ως... ψεύτη ο Γ. Κουβάτσος, για να χαρακτηρίσει γενικά στη συνέχεια τους συμβούλους της ΔΕ "ψεύτες" και"αληταράδες". Ο Σ. Ιωαννίδης είχε αναφερθεί σε οικονομικό χρέος του δήμου το οποίο δεν έχει εξοφληθεί, αν και έχουν υπάρξει επανειλημμένες δεσμεύσεις εδώ και αρκετούς μήνες, τονίζοντας ακριβώς το γεγονός των υπεκφυγών και των υποσχέσεων αντί της απάντησης για το πότε θα τακτοποιηθεί το χρέος. Από την πλευρά του ο Μ. Σεϊτανίδης αναφέρθηκε σε ταξίδι της ΤΕΔΚΝΑ στην Κύπρο, στο οποίο συμμετείχε αντιπροσωπεία του δήμου, μέλη της οποίας δεν παρακολούθησαν ως όφειλαν τις εκδηλώσεις. Κατηγορήθηκε τότε ως ψεύτης και αναγκάστηκε έτσι να αποκαλύψει χτες ότι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν παραβρέθηκαν σε σειρά εκδηλώσεων, όπως στο μνημόσυνο στο νεκροταφείο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, και επισκέψεων όπως στο τείχος που χωρίζει τη Λευκωσία, στις φυλακές των ηρώων που εκτελέστηκαν και τον τάφο του Μακάριου.

Το επεισόδιο εξελίχθηκε με την πλήρη ανοχή του δημάρχου, όσο και με την κάλυψη, όπως καταγγέλλει η ΔΕ, του προέδρου του ΔΣ Γ. Μιχαλακάκου,ο οποίος "χρησιμοποιεί τον, υποτίθεται, δημοκρατικό νέο κανονισμό του ΔΣ προκειμένου να επιβάλλει τη διαδικασία που επιθυμεί, ανοίγοντας και κλείνοντας κατά το δοκούν τα μικρόφωνα, στερώντας το δικαίωμα της δευτερολογίας ακόμη και από τους επικεφαλής των παρατάξεων, δίνοντας όπου και όταν επιθυμεί το λόγο, κρίνοντας ο ίδιος και το "προσωπικό θέμα" ακόμη, επιλέγοντας τι θα καταγραφεί και τι όχι στα πρακτικά".

Κανείς άλλωστε σύμβουλος της πλειοψηφίας ή της μειοψηφίας, πλην τηςΔΕ, διαμαρτυρήθηκε για τις ύβρεις που ακούστηκαν, αρκούμενοι όλοι στην εκ των υστέρων δήλωση του δημάρχου ότι τιμά εξίσου τον Γ. Κουβάτσο και τον Μ. Σεϊτανίδη...

Χαρακτηριστική της αδιαφάνειας και της ασυδοσίας που επικρατεί είναι και η αναιτιολόγητη αποπομπή του συμβούλου Δ. Κανακάκη από το συνδυασμό της πλειοψηφίας, η οποία ανακοινώθηκε από το δήμαρχο και επικεφαλής της "Ανθρώπινης Πόλης", αφού προηγουμένως είχε αποχωρήσει η "Δημοκρατική Ενότητα". Προκαλεί ερωτηματικά, σημείωσε χτες μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, τόσο η πολύμηνη απουσία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, τέως αντιδημάρχου και στελέχους δημοτικών και διαδημοτικών επιχειρήσεων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και η χωρίς εξηγήσεις προχτεσινή αποπομπή του από το συνδυασμό "Ανθρώπινη Πόλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ