Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Τη δέσμευση ότι θα κτιστεί νέο κτίριο σε δύο χρόνια, απέσπασαν χτες από τον πρόεδρο του ΟΣΚ οι φορείς που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας

Αποτελέσματα έφεραν οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των μαθητών του Πολυκλαδικού Λυκείου Πειραιά, οι οποίοι χτες για δύο ώρες περίπου παρέμειναν στα γραφεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στην οδό Φαβιέρου, διεκδικώντας να συναντηθούν με τους αρμόδιους και να αποσπάσουν τη δέσμευση που θα ανοίξει το δρόμο για δημιουργία σχολείου.

Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο για τους μαθητές, καθώς το κτίριο που στεγάζει το σχολείο, το οποίο χρονολογείται από το 1876, βρίσκεται σε κακή κατάσταση, ενώ δεν έχει καν θέρμανση. Με απόφαση των μαθητών, του Συλλόγου Καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων το σχολείο ανέστειλε από την περασμένη Δευτέρα τη λειτουργία του, λόγω επικινδυνότητας.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στους επόμενους δυο μήνες θα πραγματοποιηθεί η προμελέτη για την κατασκευή νέου κτιρίου, σε έξι μήνες θα γίνει η μελέτη και νέο κτίριο θα παραδοθεί τον Αύγουστο του 1998. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στο Δήμο Πειραιά, προκειμένου να συντηρηθεί το κτίριο για να στεγάσει σε αυτό το διάστημα τους μαθητές.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος εκτός από τους μαθητές, καθηγητές, γονείς, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Πειραιά και της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, ενώ παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος για θέματα αιδείας Δ. Γκερλές, ο Δ. Λαγωνίκας από τη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και ο αντινομάρχης αρμόδιος για θέματα παιδείας Γ. Μαρωνίτης. Από κοντά και ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης, ο οποίος διεκδικούσε να αναλάβει ο δήμος την κατασκευή του νέου κτιρίου, κάτι το οποίο τελικά δεν πέτυχε, καθώς οι φορείς του Πειραιά διαπίστωσαν και οι ίδιοι ότι το δήμος δεν αντεπεξέρχεται μέχρι σήμερα ούτε καν στην υποχρέωσή του να συντηρήσει το κτίριο.

Οι μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου και οι φορείς του Πειραιά πάντως βρίσκονται σε επιφυλακή και σχεδιάζουν νέες κινητοποιήσεις, προκειμένου να αποσπάσουν δέσμευση και από τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας και να δοθεί τελική λύση στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ