Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Η οικονομία ... πάει καλά!

Επιτυχίες στη "σταθεροποίηση και την ανάπτυξη" διαπίστωσε ο υπουργός Βιομηχανίας, ενώ η οικονομία παραμένει στο τέλμα του στασιμοπληθωρισμού

Στην... αποκαλυπτική διαπίστωση ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική (!) προχώρησε χτες ο υπουργός Βιομηχανίας Κ. Σημίτης, ο οποίος υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τόσο στον τομέα της σταθεροποίησης της οικονομίας όσο και στον τομέα της ανάπτυξης, όπου επικεντρώθηκε μόνο σε όσα τον αφορούν, τα πράγματα πάνε καλά. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Κ. Σημίτης υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση αυτή έχει επιτύχει αξιοπρόσεκτες επιδόσεις στον οικονομικό τομέα και όσον αφορά τη σταθεροποίηση και όσον αφορά την ανάπτυξη."

Σε ό,τι αφορά τη σταθεροποίηση, που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει τον έλεγχο των ελλειμμάτων, την αύξηση των δημοσίων εσόδων, την πορεία προσαρμογής στις συμφωνίες που έχει καταρτίσει με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε ό,τι αφορά τον τομέα της ανάπτυξης, ισχυρίστηκε: "Εχουμε επιτύχει την εκπόνηση ενός προγράμματος για την ελληνική βιομηχανία, το οποίο έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, έχουμε επιτύχει να προχωρήσουν, αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, οι αποκρατικοποιήσεις των προβληματικών επιχειρήσεων". Παράλληλα, υπενθύμισε το μεγάλο έργο του φυσικού αερίου και κατέληξε στην εξής διαπίστωση: "Δεν πιστεύουμε ότι στον τομέα που είμαστε εμείς υπεύθυνοι χρειάζονται κάποιες αλλαγές, πέρα από τις αλλαγές που είναι πάντα αναγκαίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ