Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερευνα για το "Αουγκμεντίν"

Ερευνα σε δείγματα της παρτίδας του αντιβιοτικού "Αουγκμεντίν", που ελέγχεται για το θάνατο ενός ασθενή στην Κρήτη, ξεκίνησε χτες στα εργαστήρια του ΕΟΦ.

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Οργανισμού συνεδρίασε χτες και αποφάσισε την απόσυρση μόνο της ενέσιμης μορφής του φαρμάκου έως ότου βγουν τα αποτελέσματα της έρευνας. Από την έρευνα θα φανεί εάν για τις ισχυρές αλλεργικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν σε όσους το έλαβαν φταίει το ίδιο το φάρμακο ή αν η συγκεκριμένη παρτίδα ήταν αλλοιωμένη.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Καβαδίας δήλωσε χτες ότι υπήρξαν 50 θάνατοι σε όλο τον κόσμο στα 12 χρόνια που κυκλοφορεί το αντιβιοτικό στην αγορά. Τόνισε, δε, ότι τα τεστ που γίνονται προληπτικά στους ασθενείς για αλλεργία, προκειμένου να τους χορηγηθεί το φάρμακο, δεν είναι 100% αξιόπιστα, αφού αφορούν μόνο τη δραστική ουσία του φαρμάκου (στο συγκεκριμένο είναι η πενικιλίνη), ενώ οι γιατροί στηρίζονται περισσότερο στο ιστορικό των ασθενών. Τέλος, συνέστησε στους ασθενείς, στην περίπτωση που παρουσιάσουν εξανθήματα, να διακόψουν αμέσως τη θεραπεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ