Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕ ΠΔ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ
Τσιμεντοποιούνται 115 στρέμματα του "Πύργου Βασιλίσσης"!

Υποβαθμίζεται ένας από τους τελευταίους πνεύμονες της Δυτικής Αθήνας, τονίζουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ

Στο τσιμέντο ετοιμάζεται να παραδώσει με Προεδρικό Διάταγμα το ΥΠΕΧΩΔΕ ένα τμήμα έκτασης 115 στρεμμάτων του γνωστού κτήματος του "Πύργου Βασιλίσσης", που αποτελεί το μοναδικό μεγάλο ελεύθερο χώρο - ανάσα για ολόκληρη την υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή της Δυτικής Αθήνας!

Το γεγονός αυτό καταγγέλλουν με ερώτησή τους που απευθύνουν προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ - που ας σημειωθεί έχει υποσχεθεί την ανάπλαση ολόκληρου του χώρου του "Πύργου Βασιλίσσης"! - οι βουλευτές του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και Ορέστης Κολοζώφ.

Ενας από τους κυριότερους πνεύμονες που έχουν απομείνει είναι ο χώρος του"Πύργου Βασιλίσσης" - τονίζουν οι βουλευτές - συνολικής έκτασης 1.250 στρεμμάτων περίπου, από τα οποία τα 900 περίπου ανήκουν στο δημόσιο (στεγάζουν ορισμένες υπηρεσίες και χρήσεις εντελώς ασυμβίβαστες με το περιβάλλον) και τα 366 στρέμματα αποτελούν ιδιοκτησία του μεγαλοκτηματία Σερπιέρη.

Με Προεδρικό Διάταγμα - υπογραμμίζουν - που προωθείται από τον Οργανισμό Αθήνας και που βρίσκεται σήμερα στο νομοθετικό τμήμα του ΥΠΕΧΩΔΕ, πολεοδομούνται 115 στρέμματα του ιδιωτικού κτήματος και ο Σερπιέρης αποκτά δικαίωμα να οικοδομήσει τα 44. Με αυτόν τον τρόπο αρχίζει η τσιμεντοποίηση του "Πύργου Βασιλίσσης" χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η καταστροφή που συντελείται, μιας και στην ήδη επιβαρημένη περιοχή προστίθενται επιπλέον προβλήματα κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά, πολεοδομικά κλπ., υποθηκεύοντας το μέλλον των κατοίκων και των παιδιών τους και το δικαίωμά τους να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα και με παλιότερες αποφάσεις των 3 δήμων που περιβάλλουν το χώρο (Αγ. Ανάργυροι, Ν. Λιόσια και Καματερό), αλλά και με τις προτάσεις του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), επιβάλλεται άμεσα το υπουργείο να πάρει τα παρακάτω μέτρα:

  • Να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση του κτήματος Σερπιέρη, να ενταχθεί στο σύνολο του χώρου για ενιαία αξιοποίηση και να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για αξιοποίηση, ώστε να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή.
  • Να μην παρθεί καμιά οριστική απόφαση χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού της περιοχής (άμεση συνέλευση).
  • Να μη γίνει καμιά παρέμβαση στο κτήμα Σερπιέρη και να απαγορευτεί κάθε παραχώρηση σε οποιονδήποτε οργανισμό ή ΝΠΔΔ, με ταυτόχρονη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα και τη σημερινή μορφή και χρήση του.
  • Να συνδεθεί το όλο ζήτημα με τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής και συγκεκριμένα την απομάκρυνση του σταθμού και του γκαράζ του ΟΣΕ, την απομάκρυνση του κέντρου δοκιμής γεωργικών μηχανημάτων και του 301 στρατιωτικού εργοστασίου, με άμεση προοπτική τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό: Εάν θα παρέμβει προκειμένου να μην προωθηθεί το σχετικό ΠΔ που δίνει τη δυνατότητα πολεοδόμησης 115 στρεμμάτων και οικοδόμησης των 44 στρεμμάτων στον Σερπιέρη. Πότε θα απαλλοτριωθεί όλο το κτήμα Σερπιέρη και θα ενταχθεί στο ενιαίο σύνολο του χώρου. Τι νομοθετικά μέτρα θα ληφθούν, ώστε να γίνει δυνατή η απομάκρυνση όλων των ενοχλητικών χρήσεων που είναι ασυμβίβαστες με τη λειτουργία του πάρκου. Εάν προτίθεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δήμων και των φορέων της περιοχής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το δάσος που ονόμασαν λιβάδι(2001-01-21 00:00:00.0)
Να μην τσιμεντοποιηθεί(1998-12-17 00:00:00.0)
Να δοθεί στους κατοίκους ως χώρος πράσινου(1998-12-15 00:00:00.0)
ΟΧΙ άλλο τσιμέντο!(1998-11-28 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις για τσιμεντοποίηση(1998-02-13 00:00:00.0)
Στήνουν ελικοδρόμιο σε δημόσια έκταση(1996-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ