Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινές για φοροκλοπή

Στο "δίχτυ" της Εφορίας πιάστηκαν δυο ακόμη εταιρίες που βρέθηκαν να επιδίδονται στο "σπορ" της φοροκλοπής, καθώς δεν απέδιδαν στο δημόσιο τους φόρους που παρακρατούσαν. Πρόκειται για τις εταιρίες "ΓΙΟΥΝΙΦΟΥΝΤ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΕ" με έδρα το Μαρούσι και αντικείμενο εργασιών την εμπορία - τυποποίηση τροφίμων και "OSKAR Π. Νταϊφάς και ΣΙΑ ΟΕ" με έδρα το Αριοχώρι Μεσσηνίας και αντικείμενο εργασιών την εμπορία, εξαγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου. Για τις δύο αυτές εταιρίες εκδόθηκαν αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες αίρεται το τραπεζικό απόρρητο για τις τραπεζικές τους καταθέσεις και λογαριασμούς σε τραπεζικές θυρίδες και άλλα πιστωτικά ιδρύματα. Επίσης δεσμεύεται το 50% των καταθέσεων που έχουν οι δύο παραπάνω εταιρίες σε τράπεζες, θυρίδες και πιστωτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, με τις δύο αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, οι ποινές αυτές επιβλήθηκαν καθώς:

  • Για τη ΓΙΟΥΝΙΦΟΥΝΤ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, μετά από έλεγχο που έγινε για τη διαχειριστική περίοδο από την 1η Δεκέμβρη έως την 31 Δεκέμβρη 1995, διαπιστώθηκε ότι η εταιρία δεν απόδωσε παρακρατούμενους φόρους στο Δημόσιο, το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα όρια του νόμου.
  • Για την OSKAR, σε έλεγχο που έγινε στις 19.1.1995, προέκυψε ότι η εταιρία δεν απέδιδε στο Δημόσιο το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, το ύψος του οποίου ξεπερνά τα όρια του νόμου.

Εκτός από την άρση του απορρήτου και τη δέσμευση του 50% των καταθέσεών τους, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών καλεί τις αρμόδιες ΔΟΥ να μην παραλαμβάνουν δηλώσεις ή να μην χορηγούν βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που ζητούνται από τις εταιρίες, για την κατάρτιση συμβολαιογραφικών πράξεων με σκοπό τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ