Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
"Ανεξήγητες" διαδικασίες προμηθειών

Παρουσιάστηκαν χτες για έγκριση 20 αιτήσεις της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού, που αφορούσαν προμήθειες αξίας από 300.000 δρχ. μέχρι και 2.500.000 δρχ. για συναφή υλικά

Προμήθειες του Δήμου Αθηναίων, που αντιστοιχούν σε αρκετά υψηλά ποσά, υλοποιούνται με μία υπογραφή του δημάρχου με τη μέθοδο του "σπασίματος" σε μικρούς λογαριασμούς. Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε χτες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όπου παρουσιάστηκαν για έγκριση 20 αιτήσεις της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού, που αφορούσαν προμήθειες αξίας από 300.000 δρχ. μέχρι και 2.500.000 δρχ. για συναφή υλικά.

Από τον επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδή, χαρακτηρίστηκαν "ανεξήγητες" οι πιστώσεις για εργαλεία και συντήρηση μηχανημάτων που ζητούν με αυτόν τον τρόπο οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που λαμβάνουν αυτές οι πιστώσεις την έγκριση της πλειοψηφίας της ΔΣ. Σημειώνεται πως ο δήμαρχος έχει δικαίωμα να υπογράψει πιστώσεις, μετά από την έγκριση του ΔΣ, μέχρι και 2.500 εκατομμύρια δρχ. Για να υπάρξει υπέρβαση αυτού του ορίου οι υπηρεσίες "σπάζουν" τους μεγάλους λογαριασμούς σε μικρότερους και παίρνουν τη σχετική έγκριση. Στη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης ήταν χαρακτηριστική η συζήτηση που έγινε για μία από τις αιτήσεις για έγκριση πίστωσης, που αφορούσε στην αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή με το ποσό των 3.000.000 δρχ. για τη γραμματεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού. Από τους συμβούλους της πλειοψηφίας παρουσιάστηκε σαν ένα πρώτο βήμα για τον εκσυγχρονισμό της μηχανοργάνωσης. Σε ερώτηση του Λεων. Αυδή για το αν υπάρχει τώρα υπολογιστής στη γραμματεία και πόσες ώρες χρησιμοποιείται, ο αρμόδιος της υπηρεσίας απάντησε πως υπάρχει, αλλά χρησιμοποιείται λίγο γιατί αγοράστηκε πέρσι!

Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε από τον Λεων. Αυδή και το θέμα του σούπερ μάρκετ "Καταναλωτής" που έχει πάρει άδεια καταστήματος στο Θησείο ενάντια στη θέληση των κατοίκων, αλλά και της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει στην περιοχή την ύπαρξη μεγάλων καταστημάτων. Ο πρόεδρος του ΔΣ είπε πως ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του προεδρείου και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Το αίτημα του Λεων. Αυδή να κληθούν και οι ιδιοκτήτες του καταστήματος έγινε δεκτό.

Τέλος, ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" έθεσε και το θέμα της αδιάβλητης κατάρτισης των επιτροπών αξιολόγησης και παραλαβής υλικού του δήμου και πρότεινε την κατάρτιση καταλόγου αξιολόγησης των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας που θα συμμετέχουν, βάσει των ικανοτήτων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρανομούν για να ελέγχουν(1997-11-08 00:00:00.0)
Στόχος, οι μικροί επαγγελματίες(1997-10-16 00:00:00.0)
"Φάρμακο" της ανεργίας οι αναπλάσεις!(1997-10-01 00:00:00.0)
Ελλείψεις και ανοργανωσιά(1996-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ