Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
"Φάρμακο" της ανεργίας οι αναπλάσεις!

Πρώτα συνυπογράφει την εξαφάνισή τους και μετά διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για... την καταστροφή!

Για το Δήμο Αθήνας ο λόγος, η διοίκηση του οποίου εκδήλωσε χτες θεωρητικά την "ευαισθησία" της για τα αλλεπάλληλα "λουκέτα" σε καταστήματα της πόλης και τη μείωση της απασχόλησης, με αφορμή πρόταση του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδή,για την έγκριση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητούνταν από την κυβέρνηση, με αφορμή την απειλούμενη διακοπή της λειτουργίας του πολυκαταστήματος ΜΙΝΙΟΝ, μέτρα προστασίας των εργαζομένων, αλλά και διάσωσης των παραδοσιακών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης.

Ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας φρόντισαν να μην ανταποκριθούν στην πρόταση του Λεων. Αυδή, με πρόσχημα τη σημερινή συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ. Ομως, την ίδια στιγμή βρήκαν το "φάρμακο" κατά της ανεργίας στις αναπλάσεις, με τις οποίες... αναμένεται να τονωθεί η εμπορική δραστηριότητα! Τα ευχολόγια της δημοτικής αρχής προκάλεσαν την αντίδραση του Λ. Αυδή, αλλά και άλλων συμβούλων, καθώς οι περιβόητες αναπλάσεις έχει αποδειχτεί πως διακόπτουν στην πραγματικότητα βίαια κάποιες επαγγελματικές δραστηριοτήτες, απομακρύνοντας σειρά εργαζομένων και μικροεπαγγελματιών από την πόλη, η οποία παραδίδεται στα υψηλά εισοδηματικά στρώματα.

Ο Λεων. Αυδής μίλησε για αθρόα "λουκέτα" μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μείωση του κύκλου εργασιών, μείωση της απασχόλησης στην περιοχή του δήμου. Υπενθύμισε ότι πλήθος συναφών με το ΜΙΝΙΟΝ καταστημάτων έχουν ήδη κλείσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ΑΚΡΟΝ ΙΛΙΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛ και τους "Αδελφούς ΔΙΑΜΑΝΤΗ" σημειώνοντας ότι δεν μπορεί ο δήμος να προσπαθεί να εμφανιστεί ως αναρμόδιος για να ασχοληθεί με την ανεργία, όταν μάλιστα σήμερα με την πολιτική του την προκαλεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο "Σύλλογος για την Αναβάθμιση του Ιστορικού Κέντρου" ο οποίος με θέρμη είχε υποστηρίξει τις αναπλάσεις, εκφράζει σήμερα την ανησυχία του για την τύχη του ιστορικού τριγώνου, στο οποίο ο τζίρος των καταστημάτων έχει μειωθεί αισθητά. Ο Λεων. Αυδής κατήγγειλε ότι η προοπτική να κλείσουν τα καταστήματα που υπάρχουν σήμερα και να ανοίξουν άλλα, με υψηλότερα φυσικά τιμολόγια, θα έχει άμεση επίπτωση στα λαϊκά στρώματα.

Από την πλευρά του, την ταξική εκκαθάριση που επιχειρείται στο κέντρο της πόλης επιβεβαίωσε χωρίς να το θέλει ο ίδιος ο δήμαρχος, Δ. Αβραμόπουλος,σημειώνοντας - προκειμένου να υπερασπιστεί το "έργο" που έχει γίνει - ότι οι αναπλάσεις συντέλεσαν μέσα σε ένα μόλις χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στην αύξηση της αξίας της γης κατά 150%.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμβολική κατάληψη της Εθνικής(1998-05-23 00:00:00.0)
Το ΜΙΝΙΟΝ μπορεί να ζήσει(1998-02-26 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο ΜΙΝΙΟΝ(1997-11-07 00:00:00.0)
Νέο χαράτσι για έργα βιτρίνας(1996-11-27 00:00:00.0)
Η νέα Πλάκα είναι έτοιμη(1996-08-09 00:00:00.0)
Ελλείψεις και ανοργανωσιά(1996-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ