Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιδιώτες ελεγκτές στην "Ολυμπιακή"

Ιδιώτες λογιστές πολυεθνικής εταιρίας, κατ' εντολή των Βρυξελλών, θα καθορίσουν εν πολλοίς το μέλλον της "Ολυμπιακής Αεροπορίας"!

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, στελέχη της εταιρίας "Deloitte Touche" θα "ξεσκονίσουν" το φάκελο της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" και θα ελέγξουν τη γνησιότητα των στοιχείων που έχει υποβάλει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, ώστε να "ξεπαγώσει" η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του εθνικού αερομεταφορέα, ύψους 35 δισ. δρχ.

Οι ιδιώτες ελεγκτές, που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Ενωση (Γενική Διεύθυνση Μεταφορών) θα εγκατασταθούν τις επόμενες μέρες στα γραφεία της "Ολυμπιακής", με εντολή να ελέγξουν τη γνησιότητα των στοιχείων που έχει παραθέσει η ελληνική κυβέρνηση για την πορεία του αποκαλούμενου "προγράμματος εξυγίανσης".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες έχουν προειδοποιήσει από καιρό την κυβέρνηση ότι αμφισβητούν τα στοιχεία του φακέλου και ότι θα ανέθεταν σε "ανεξάρτητο σύμβουλο" τον έλεγχο των στοιχείων, πριν ανάψουν το "πράσινο φως" για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΑ.

Η διοίκηση της ΟΑ, με χτεσινή της ανακοίνωση, αναγγέλλει την έλευση των ελεγκτών και σημειώνει ότι η διαδικασία ελέγχου από ανεξάρτητο χρηματοοικονομικό σύμβουλο είναι πάγια πρακτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλες τις περιπτώσεις κρατικών ενισχύσεων σε αερομεταφορείς. Κατά τη διοίκηση της ΟΑ, ο έλεγχος δε γίνεται επειδή αμφισβητούνται τα στοιχεία, αλλά για να κλείσει οριστικά η υπόθεση της ΟΑ το ταχύτερο δυνατόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ