Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΧΑΪΑ
Εστειλαν "Ράμπο" να σπείρουν τρόμο

Ολως "τυχαία", την ώρα που το ΚΚΕ ενημέρωνε τους κατοίκους στο χωριό Λουσικά για το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας", εισέβαλαν πάνοπλοι "Ράμπο" για να πιάσουν... λαθρομετανάστες

Σε δοκιμασμένες μεθόδους άλλων εποχών, όπου ο "μπασκίνας" ήταν ο τρόμος της υπαίθρου, εκσυγχρονισμένες όμως - τώρα η στολή παραπέμπει στον "Ράμπο" - καταφεύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους πολίτες της υπαίθρου, με στόχο να περάσει χωρίς αντιδράσεις τον "Καποδίστρια". Στα όλο και πιο συχνά κρούσματα τρομοκρατίας προστέθηκε ένα ακόμα τη Δευτέρα το βράδυ, όταν η αστυνομία - με πρόσχημα το κυνήγι λαθρομεταναστών - επιχείρησε να διαλύσει συγκέντρωση του ΚΚΕ στο χωριό Λουσικά Αχαϊας,τρομοκρατώντας τους πολίτες.

Στη συγκέντρωση, στην πλατεία του χωριού, την ώρα που ο Δ. Αρβανιτάκης μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέπτυσσε σε μεγάλο ακροατήριο τις θέσεις του Κόμματος για τον "Καποδίστρια" εμφανίστηκαν "Ράμπο" της αστυνομίας με τα όπλα προτεταμένα, οι οποίοι περνώντας ανάμεσα από τους έκπληκτους συγκεντρωμένους, μπήκαν μέσα σ' ένα από τα παρακείμενα καφενεία και συνέλαβαν έναν Αλβανό. Το περιστατικό καταγγέλθηκε αμέσως από το βήμα και επέσυρε την οργή των κατοίκων, που τόνιζαν πως η τρομοκρατία της κυβέρνησης δε θα περάσει. Να σημειωθεί πως όταν στελέχη του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκαν στους "Ράμπο", αυτοί αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και τα ονόματα των επικεφαλής τους. Οταν χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε στον αστυνομικό διευθυντή Αχαϊας Τ. Συνοδινό,εκείνος απάντησε πως οι αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει κυνηγητό ενάντια σε λαθρομετανάστες και πως η διατάραξη της συγκέντρωσης ήταν τυχαία. Πόσο όμως "τυχαία" μπορεί να είναι μια τέτοια ενέργεια, όταν η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί από μέρες και όταν αμέσως μετά τη διατάραξή της σταμάτησε απότομα το ανθρωποκυνηγητό;

Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η τρομοκρατική αυτή ενέργεια στόχο είχε τη διάλυση της συγκέντρωσης και τον εκφοβισμό των κατοίκων, οι οποίοι συντάσσονται με τις σωστές θέσεις των κομμουνιστών για το σχέδιο - έκτρωμα. Κοινή ήταν επίσης η απόφαση πως τέτοιες ενέργειες θα πέσουν στο κενό, καθώς πεισμώνουν τους πολίτες, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν στον "Καποδίστρια".

Η τρομοκρατική πρακτική δε θα περάσει

Για το περιστατικό η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει την απαράδεκτη τρομοκρατική επιχείρηση της Αστυνομίας να διαλύσει πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος και υπογραμμίζει: "Καταγγέλλουμε - συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ - σαν απαράδεκτες τρομοκρατικές ενέργειες τις λεγόμενες επιχειρήσεις της Αστυνομίας και τις διώξεις αλλοδαπών εργαζομένων, επιχειρήσεις οι οποίες όχι μόνο στοχεύουν στην τρομοκράτηση των κατοίκων της υπαίθρου, αλλά και στην καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας και ρατσισμού. Ζητάμε την κατοχύρωση ίδιων δικαιωμάτων με τους Ελληνες εργαζόμενους. Η όλη επιχείρηση εντάσσεται στα πλαίσια της τρομοκρατικής πρακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενάντια στο μαζικό κίνημα, τους αγώνες και διεκδικήσεις του λαού μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ