Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ανάπηροι έχουν δικαιώματα

Ανακοινώσεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας

Το διασυρμό των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, που έγινε αυτές τις μέρες μέσω της τηλεόρασης του "ΜΕΓΚΑ", καταγγέλλει με αγανάκτηση το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με ψήφισμα που έβγαλε η γενική συνέλευση του Συνδικάτου.

Οι οικοδόμοι τονίζουν ότι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και ιδιαίτερα τα προβλήματα των ΑΜΕΑ δεν αντιμετωπίζονται με φιλανθρωπία. Πολύ περισσότερο, από τα διάφορα "τηλεσόου" των τηλεοπτικών καναλιών που σε τελική ανάλυση χρησιμοποιούνται: Για την καλλιέργεια κοινωνικού προφίλ των εκπροσώπων της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης. Για να δημιουργήσουν την αντίληψη ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τα προβλήματα των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, προσπαθώντας να πείσουν το λαό ότι δείκτης της κοινωνικής ευαισθησίας του καθενός μας είναι ο ψευτοοβολός της ελεημοσύνης που προσφέρεται μέσω των διάφορων τηλεσόου. Και τέλος καλλιεργούν την αντίληψη ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν υποχρεώσεις της πολιτείας, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τη φιλανθρωπία κάποιων.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι επαίτες, έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους πολίτες αυτής της χώρας, στη μόρφωση, στην εκπαίδευση, στη δουλιά, στην υγειονομική περίθαλψη στην ασφάλιση. Τονίζεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: ζητάμε από τα αρμόδια υπουργεία και από την κυβέρνηση συνολικά να παρέμβει, ώστε να μην ξανασυμβεί αυτή η απαράδεκτη προσβολή της προσωπικότητας και των αναγκών των ΑΜΕΑ.

Καταγγέλλουμε τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την κάλπικη ευαισθησία του για τα ΑΜΕΑ, που έδειξε μέσω του ΤΗΛΕΣΟΟΥ, προσφέροντας τα χρήματα του ΟΑΕΔ, τα οποία είναι χρήματα των εργαζομένων και μαζεύονται για την προστασία των ανέργων. Ο κ. υπουργός, υπογραμμίζεται, όπως και όλη η κυβέρνηση δεν έχουν καμιά ανθρώπινη ευαισθησία και αυτό φροντίζουν να το δείχνουν καθημερινά με την αντεργατική πολιτική που ακολουθούν. Μια πολιτική εξαιτίας της οποίας οι συνταξιούχοι και η πλειοψηφία της εργατικής τάξης, έχουν καταντήσει άνθρωποι με ειδικές οικονομικές ανάγκες.

Και καταλήγουν στην ανακοίνωση, οι κοινωνικοί φορείς έχουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για την αντιμετώπιση των αναγκών όλων των πολιτών και ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ. Οι οικοδόμοι θα σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των ΑΜΕΑ για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Οι γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις τηλεμαραθώνιες εκπομπές που παρουσιάζουν κατά καιρούς τα κανάλια, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι γυναίκες του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Οι γυναίκες υπογραμμίζουν ότι τα τηλεοπτικά κανάλια μέσα από αυτές τις προσπάθειες εκμεταλλεύονται την αναπηρία των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Και επισημαίνουν, σύσσωμος ο ελληνικός λαός και οι "καναλάρχες" θα έπρεπε να ζητήσουμε από την πολιτεία να ενδιαφερθεί άμεσα για τη λύση των προβλημάτων τους, βοηθώντας ουσιαστικά στην αποκατάστασή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ