Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επρεπε να έχει προσωπικό το "Μεταξά"

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Πειραιά προς τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα

Αδικη και πρόχειρη χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο του Πειραιά (ΕΚΠ) την απόφαση του υπουργείου Υγείας για ένταξη σε γενική εφημερία του Νοσοκομείου "Μεταξά" σε χτεσινή επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα.

Το ΕΚΠ επισημαίνει στην επιστολή του πως το "Μεταξά" θα μπορούσε να είναι σε καθημερινή 24ωρη ογκολογική εφημερία, όπως άλλωστε το απαιτούν και οι εργαζόμενοι, με την προϋπόθεση άμεσης πρόσληψης προσωπικού, και εκσυγχρονισμού του Νοσοκομείου με την απαραίτητη υποδομή. Δημιουργούνται εξάλλου, όπως τονίζεται στην επιστολή, πολλά ερωτηματικά για το πώς είναι δυνατόν να ενταχθεί ένα ειδικό νοσοκομείο σε γενική εφημερία χωρίς γιατρούς, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς τη δημιουργία απαραίτητης υποδομής. Επίσης το ΕΚΠ ζητάει, τόσο από το υπουργείο, όσο και από την κυβέρνηση συνολικότερα, να σταματήσει την παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους εργαζομένους και τους πολίτες του Πειραιά και να προχωρήσει στην αναβάθμιση των νοσοκομείων του Πειραιά, με ταυτόχρονη αύξηση των κονδυλίων για την υγεία.

Τέλος, το ΕΚΠ εκφράζει την αντίθεσή του στη μετατροπή της υγείας από αγαθό που είναι σε εμπόρευμα και καλεί το υπουργείο να προχωρήσει σε διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων προκειμένου να σταματήσει και η ταλαιπωρία των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ