Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μπλόκο στον "Καποδίστρια"

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο Νομό Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε χτες στον κόμβο των Νέων Μουδανιών.Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο "Ι. Καποδίστριας", πήραν μέρος 30 χωριά του νομού, ενώ συμμετείχαν περίπου 2.500 άνθρωποι με πάνω από 1.000 αυτοκίνητα και τρακτέρ. Στη συγκέντρωση, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Κοινότητας Πορταριάς και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Γ. Νουκουτσούχος,ενώ το λόγο πήρε και ο Χριστόφορος Χριστοφορίδης, πρόεδρος της Κοινότητας Ορμύλιας. Οι κάτοικοι, μετά τη λήξη της διαμαρτυρίας, έδωσαν το επόμενο ραντεβού, για τις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα.

Ο Νίκος Παρθενιώτης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε και χαιρέτισε τη συγκέντρωση, δήλωσε στο "Ρ": "Σήμερα ο κόσμος της Χαλκιδικής, με τη δυναμική παρουσία του στη συγκέντρωση, απέδειξε ότι, όχι μόνο είναι ενάντια στον νομοσχέδιο "Ι. Καποδίστριας" και αγωνίζεται για να μην περάσει, αλλά είναι αποφασισμένος, αν η κυβέρνηση τολμήσει να κάνει νόμο του κράτους το σχέδιο, να συνεχίσει πιο δυναμικά και ενωμένα τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί ποτέ. Η παρουσία Χαλκιδικιωτών από τα πιο μικρά και απομακρυσμένα χωριά της Χαλκιδικής έχει διαψεύσει, όχι μόνο τους ντόπιους προπαγανδιστές, αλλά σύσσωμη την κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών", που επιμένουν ακόμα ότι οι αντιδράσεις είναι λίγες και για την καρέκλα. Απεναντίας, οι αποδέχτες του νομοσχεδίου είναι λίγοι και για την καρέκλα". Αύριο, η Συντονιστική Επιτροπή Ανατολικής Μακεδονίας θα αποκλείσει οδικούς κόμβους στους Νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών. Η Συντονιστική Επιτροπή Σερρών αποφάσισε να γίνει ο αποκλεισμός στο Στρυμονικό.

Στις Σέρρες, στη Δράμα και την Καβάλα, πραγματοποιήθηκαν χτες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο "Ιωάννης Καποδίστριας".

Στις Σέρρες εκατοντάδες κάτοικοι έκλεισαν την Εθνική Οδό στο ύψος του Στρυμονικού για δύο ώρες. Την πρωτοβουλία συγκέντρωσης πήρε η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα του Νομού. Κλιμάκιο της ΝΕ του ΚΚΕ, που παρευρέθηκε στη διαμαρτυρία, εξέφρασε τη συμπαράστασή του.

Στη Δράμα, συγκεντρώθηκαν 300 περίπου εκπρόσωποι από 40 κοινοτικά συμβούλια και έκλεισαν την Εθνική Οδό Δράμας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Μαυρολεύκης για 2 περίπου ώρες.

Στην Καβάλα, την Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης έκλεισαν οι κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων στο ύψος της Ν. Καρβάλης. Στη συγκέντρωση, παρευρέθηκε και ο Παναγιώτης Ροδάς, ο οποίος και δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κοινοτήτων. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης της Καβάλας.

Συγκέντρωση, όμως, πραγματοποιήθηκε και στη Θάσο, όπου οι κάτοικοι απέκλεισαν τον Κόμβο του Πρίνου. Το επόμενο ραντεβού τους, που υποσχέθηκαν να είναι δυναμικότερο, το όρισαν για το Σάββατο στις 9 πμ.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές των Νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους την Παρασκευή το πρωί, κλείνοντας την Εθνική Οδό στο ύψος της γέφυρας του Στρυμόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ