Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρετωδώς δουλεύουν τα "αγροτοδικεία"

ΚΟΘ του ΚΚΕ: Μόνη απάντηση που ταιριάζει στην τακτική της κυβέρνησης, η δημιουργία προϋποθέσεων για νέους πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες

Αναβλήθηκε χτες στα Τρίκαλα η δίκη 15 αγροτών, που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις του Μάρτη του 1996. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων δεν πρόλαβε χτες να εκδικάσει την υπόθεση και η δίκη αναβλήθηκε, λόγω παρέλευσης χρόνου. Για την ίδια κινητοποίηση, θα δικαστούν, επίσης, άλλοι 180 Τρικαλινοί αγρότες, στις 29 του Οκτώβρη. Επίσης αύριο, Πέμπτη, άλλη μια δίκη - "μαμούθ" γίνεται στις Σέρρες, όπου 106 αγρότες σέρνονται στα δικαστήρια, με τη γνωστή κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Ταυτόχρονα με τη "βιομηχανία" δικών που έχει στήσει η κυβέρνηση, συνεχίζονται μαζικά οι κλήσεις σε απολογία εκατοντάδων αγροτών, με τελευταίο παράδειγμα τους νομούς Θεσσαλονίκης και Τρικάλων.

Με αφορμή τις διώξεις που ξεκίνησαν από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε βάρος αγροτών μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης που πρωτοστάτησαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκέμβρη - Γενάρη, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για εκφοβισμό του αγροτικού κόσμου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες, ώστε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, εντείνει την επιχείρηση των δικαστικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών αγροτών και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στην προσπάθειά της αυτή βρήκε, όπως φαίνεται, σύμμαχο τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που άσκησε αγωγή σε πρωτοπόρους αγωνιστές, μέλη της ΣΕΑ στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1996 - 1997. Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, αντί να γίνεται όργανο δίωξης στα χέρια της κυβέρνησης, θα έπρεπε να βρίσκεται στο πλευρό της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς, γιατί η ίδια πολιτική αφανίζει χιλιάδες μικροεπαγγελματίες προς όφελος των μονοπωλίων και των πολυεθνικών.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καταδικάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης, που αντί να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα της αγροτιάς, με αδιαλλαξία και αυταρχισμό θέλει να υποτάξει το αγωνιζόμενο αγροτικό κίνημα, που αντιστέκεται και διεκδικεί την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής".

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί "τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να δώσουν τη μόνη απάντηση που ταιριάζει στην τακτική της κυβέρνησης, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για νέους πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες". Καλεί, τέλος, "τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους και τους φορείς τους να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάντηση με αλληλεγγύη και ενίσχυση του δίκαιου αγώνα(2019-01-31 00:00:00.0)
Στην αστυνομία ανήμερα του Κιλελέρ(2010-04-07 00:00:00.0)
Στο πλευρό των αγροτών(2010-01-22 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών(2009-01-30 00:00:00.0)
«Κύμα» λαϊκής συμπαράστασης(2009-01-27 00:00:00.0)
Συνεχίζουν δυναμικά και αισιόδοξα(2007-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ