Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακοίνωση του ΙΣΑ για την Αποστολοπούλου

"Απαιτείται πολύς χρόνος ακόμη για να διαπιστωθεί με βεβαιότητα η αποτελεσματικότητα της μεθόδου στην πρόληψη και θεραπεία της νόσου", καθώς μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο θετικές ενδείξεις, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) για το θέμα της έρευνας για τον καρκίνο του μαστού που διεξάγεται από την Ελληνίδα ερευνήτρια - βιολόγο Β. Αποστολοπούλου.

Οπως αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του, θεωρεί επιβεβλημένη τη συνέχιση της έρευνας και επίσης θεωρεί σκόπιμο να υποστηριχτεί από το ελληνικό δημόσιο και να διεξαχθεί στη χώρα μας. Ο ΙΣΑ προτείνει τη συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής υπό τον έλεγχο της οποίας να τεθεί το σχετικό ερευνητικό πρωτόκολλο. Κύριο έργο της επιτροπής θα είναι η τήρηση των κανόνων ηθικής και δεοντολογίας που ισχύουν. Σημειώνεται επίσης ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα προστασίας του κοινού από τυχόν κινήσεις μη έγκυρης πληροφόρησης, οικονομικών ή άλλων σκοπιμοτήτων. Προτείνεται να προβλεφτεί από το πρωτόκολλο έρευνας και ο τρόπος και χρόνος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της έρευνας με σχετικές ανακοινώσεις τόσο στο κοινό, όσο και σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.

Οσον αφορά τους φορείς της έρευνας, τονίζεται ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και η συμμετοχή του ερευνητικού κέντρου της Αυστραλίας όπου εργάζεται η Ελληνίδα ερευνήτρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ