Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θεμελίωση ... αυθαιρεσίας

Σε οικόπεδο όπου επρόκειτο να χτιστεί σχολείο, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος έθεσε το θεμέλιο λίθο εκκλησίας

Παρά τις αντιδράσεις πολλών κατοίκων και φορέων της Θεσσαλονίκης ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θεμελίωσε, χτες, εκκλησία σε οικόπεδο απέναντι από το Ποσειδώνιο, που προοριζόταν για σχολείο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει η χρήση γης για το συγκεκριμένο οικόπεδο, δεν έχει αποφασίσει το ΣΧΟΠ και ο Οργανισμός Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, έλεγχος νομιμότητας από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τέλος επικύρωση από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μάλιστα, χτες, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ΣΧΟΠ, όπου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα. Η "νομιμοποίηση" με αυτόν τον τρόπο της αυθαιρεσίας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και δημοτικών συμβούλων της παράταξης Κοσμόπουλου.

"Για μια ακόμη φορά η Εκκλησία στη Θεσσαλονίκη κατέλυσε το κράτος. Σοβαρές ευθύνες για την εξέλιξη φέρουν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας", δήλωσε ο Αγάπιος Σαχίνης.

Στην τελετή θεμελίωσης παρέστησαν κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να εκφράσει"τας απείρους ευχαριστίας του" προς τον νομάρχη και τον δήμαρχο, γιατί με τις αποφάσεις τους έγινε αυτό που ήθελε η Εκκλησία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ