Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Η μόνη απάντηση το μέτωπο αντίστασης

Αποσπάσματα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Βόλο ο Σπ. Χαλβατζής

Η κυβέρνηση με το πρόγραμμα των αναγκαστικών καταργήσεων των κοινοτήτων "Ιωάν. Καποδίστριας" προωθεί τη λογική της ιδιωτικοποίησης και της πρόσθετης φορολόγησης του λαού. Παράλληλα, αποδεικνύει τον προσανατολισμό της, ώστε με πιο αποτελεσματικό τρόπο να προωθεί τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η μόνη απάντηση στα παραπάνω, αλλά και γενικότερα στην αντιλαϊκή πολιτική των διοικούντων, πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης και πάλης από το δοκιμαζόμενο λαό.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής,σε συνέντευξη Τύπου στο Βόλο, στο πλαίσιο της εξόρμησης ενημέρωσης του λαού, που πραγματοποιεί το ΚΚΕ, σχετικά με τον "Καποδίστρια" και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν δεκάδες κοινοτάρχες και ο πρόεδρος της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Μαγνησίας και πρόεδρος της Κοινότητας Πορταριάς που αντιτίθενται στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε πως η κυβέρνηση, με τις αναγκαστικές συνενώσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών υπηρεσιών, την υπερφορολόγηση των δημοτών και την κυριαρχία της ανταποδοτικότητας. Υπογράμμισε πως το ζητούμενο για τους διοικούντες είναι η δημιουργία μηχανισμών ικανών για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Σημείωσε, μάλιστα, πως η κυβέρνηση θέλει να κάνει την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συνένοχη στην πολιτική της.

Δήλωσε τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής κατά του "Καποδίστρια" και πρόσθεσε πως για τις συνενώσεις χρειάζονται κίνητρα και κριτήρια οικονομικά, κοινωνικά, αναπτυξιακά και πολιτιστικά.

Υπερκέρδη για την ολιγαρχία

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τη χαρακτήρισε συντηρητική, αντιλαϊκή και αντεργατική. Σημείωσε πως στο όνομα των δεικτών της "σύγκλισης" φορτώνονται νέα βάρη σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, ο λαός περνά μια μακρά περίοδο μονόπλευρης λιτότητας, ενώ από την άλλη συσσωρεύονται υπερκέρδη, προνόμια και διευκολύνσεις για την ολιγαρχία.

Επισήμανε πως ο διαβόητος "εκσυγχρονισμός" αποτελεί σύγχρονη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού. Μίλησε για την παιδεία, όπου ενισχύεται ο ιδιωτικός τομέας, ενώ υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της. Για την υγεία, όπου με τον τελευταίο σχετικό νόμο τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε Ανώνυμες Επιχειρήσεις και με γοργούς ρυθμούς ενισχύεται ο ιδιωτικός τομέας. Και για το περιβάλλον, όπου και με νόμο πλέον καταστρέφονται και οικοπεδοποιούνται δάση, αιγιαλοί και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι.

Τέλος, τόνισε πως η μόνη απάντηση στα παραπάνω, ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η ενότητα, η συσπείρωση και η κοινή δράση εργατών, αγροτών, μικροεπαγγελματιών και νεολαίας. Συμπλήρωσε, ακόμα, πως αργά και βασανιστικά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός μετώπου πάλης του λαού και πως το ΚΚΕ δουλεύει δραστήρια προς αυτήν την κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ