Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Κυβέρνηση και σύγκλιση συνθλίβουν τους παραπληγικούς

Με τον πιο δραματικό τρόπο οι παραπληγικοί, τετραπληγικοί και κινητικά ανάπηροι, που αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες(ΑΜΕΑ) στη χώρα μας, βιώνουν τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και της λεγόμενης σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τονίζει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων.

Αναφερόμενη στην προχτεσινή κινητοποίηση των παραπληγικών - τετραπληγικών στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και παρότι η ΕΣΚ ενημερώθηκε γι' αυτή από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, πήρε την πρωτοβουλία ενημέρωσης, καλώντας μέλη της να παραβρεθούν στο υπουργείο και να στηρίξουν τη δραστηριότητα του Συλλόγου Παραπληγικών. Ανταποκρίθηκαν και φάνηκε η αγωνιστική τους διάθεση. Ωστόσο, θεωρεί ότι τέτοιου είδους κινητοποιήσεις από τη μία πρέπει να οργανώνονται καλύτερα, να βασίζονται στην ενημέρωση και δραστηριοποίηση των μελών του Συλλόγου και από την άλλη, το πλαίσιο των διεκδικήσεων να είναι τέτοιο που να διευρύνει τα αιτήματα και όχι να περιορίζεται σε επίπεδο επιδομάτων.

Επισημαίνει ότι για μια ακόμη φορά φάνηκε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, "όπου όλη η "ευαισθησία" της για τα ΑΜΕΑ εξαντλείται σε υποσχέσεις και "θα"".

Η ΕΣΚ καταγγέλλει και καταδικάζει τη στάση του υφυπουργού Πρόνοιας, Θ. Κοτσώνη, για την απρόκλητη και αήθη επίθεση ενάντια στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Παραπληγικών, που προσβάλλει συνολικά το αναπηρικό και συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Ακόμη, καταγγέλλει και καταδικάζει την αρνητική στάση του υπουργείου και της κυβερνητικής πολιτικής, που μειώνει συνεχώς τις κοινωνικές δαπάνες, που κτίζει το κοινωνικό της προφίλ και το κράτος πρόνοιας με τηλεμαραθώνιους "φιλανθρωπίας".

"Τα προβλήματα των παραπληγικών και κινητικά αναπήρων που έχουν σχέση, πέρα από την επιδοματική πολιτική, με την πρόσβαση, την αποκατάσταση - ιατρική και επαγγελματική - τα τεχνητά μέλη, την υγεία κ.ά. είναι χρόνια, οξυμένα και ζητούν λύσεις, όχι "θα", "συστάσεις επιτροπών" και "φιλανθρωπία"".

Η ΕΣΚ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα, το ΔΣ να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις με διεύρυνση των αιτημάτων και τους παραπληγικούς σε αγωνιστική επαγρύπνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ