Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δε θέλουν μεταφορά της ιχθυαγοράς

Στην αναστολή κάθε εμπορικής τους δραστηριότητας θα προχωρήσουν οι ιχθυέμποροι, χονδρικής και λιανικής, της Β. Ελλάδας, αν το υπουργείο Γεωργίας δεν αναθεωρήσει την απόφαση για τη μεταφορά της ιχθυόσκαλας - ιχθυαγοράς της Θεσσαλονίκης στη Νέα Μηχανιώνα.

Οι έμποροι υποστηρίζουν ότι η μεταφορά της ιχθυαγοράς στη Μηχανιώνα εξυπηρετεί μόνο τους αλιείς της περιοχής, ενώ θα αυξήσει τις τιμές και θα δυσχεράνει τις εμπορικές δραστηριότητες λόγω απόστασης και έλλειψης χώρων, με τελικό θύμα τον καταναλωτή. Οπως τόνισαν χτες οι εκπρόσωποι σε συνέντευξη Τύπου, ο χώρος της Μηχανιώνας μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως ιχθυόσκαλα για συναλλαγές μεταξύ ψαράδων - εμπόρων, αλλά δεν έχει την υποδομή για την πώληση των αλιευμάτων στους λιανοπωλητές λαϊκών αγορών και τους καταστηματάρχες.

Να σημειωθεί ότι στη Μηχανιώνα δε θέλουν να πάνε και οι ψαράδες της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει το αγοραστικό κοινό από την Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλία που θα πρέπει να διασχίσει όλη τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιχθυεμπόρων Θεσσαλονίκης, Γ. Παπαπέτρου, ο τζίρος των 12 δισ. που ήταν για το 1994 και αναμένεται να ανέβει στα 15 δισ. το 1995, θα πέσει κατά 40 - 50%. Οι έμποροι προτείνουν η Μηχανιώνα να λειτουργήσει ως ιχθυόσκαλα για όσους παραγωγούς θέλουν να φέρουν τα προϊόντα τους εκεί και να χτιστεί νέα ιχθυαγορά στη Δ. Θεσσαλονίκη στο Δήμο Μενεμένης σε έκταση 30 στρεμμάτων που προσφέρει ο δήμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ