Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι γυναίκες δεν πρέπει να λένε "δε γίνεται αλλιώς"

Εξορμήσεις γυναικείων οργανώσεων, στα πλαίσια της προετοιμασίας του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

"Δεν πρέπει καμία εργαζόμενη να λέει: "Δε γίνεται αλλιώς". Ούτε "από το καθόλου, καλό είναι και το λίγο". Γιατί σε λίγο θα κινδυνεύσει και το λίγο"... Είναι ένα μικρό απόσπασμα από την ανοιχτή επιστολή, που έχουν συντάξει όλοι οι γυναικείοι σύλλογοι της Δυτικής Αθήνας για τις "ευέλικτες" μορφές εργασίας. Ενα έντυπο που χθες το μεσημέρι ο Γυναικείος Σύλλογος Αιγάλεω μοίρασε στις εργαζόμενες του εργοστασίου "Πεταλούδα".

Η χθεσινή εξόρμηση των γυναικών στο εργοστάσιο εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι σύλλογοι της Δυτικής Αθήνας ως τις 10 Μάρτη, ημερομηνία έναρξης του 6ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)."Οι "ευέλικτες" μορφές εργασίας δεν είναι μόνο ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι γυναίκες αυτών των υποβαθμισμένων περιοχών, αλλά αποτελεί για μας θέμα ζωής και κατ' επέκταση δράσης από τις ίδιες τις γυναίκες", τόνισε στο "Ρ" η Καλλιόπη Νικηταρά, μέλος του Γυναικείου Συλλόγου Αιγάλεω.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν επιλέχτηκε τυχαία από το σύλλογο γυναικών. "Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει έντονο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι στους εργαζόμενους, ότι αποτελεί ένα από τα εργοστάσια - "γκέτο". Ταυτόχρονα όμως, είναι και το μεγαλύτερο εργοστάσιο της περιοχής μας και μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με περισσότερες γυναίκες", επισήμανε η Τ. Γούτσικα. Οντως, από τις αντιδράσεις τους, οι εργαζόμενες επιβεβαίωσαν τα παραπάνω. Σιωπηλά και στα "γρήγορα", την ώρα που σχολούσαν, έπαιρναν το σχετικό έντυπο, ενώ ελάχιστες ήταν εκείνες που κοντοστάθηκαν για να ρωτήσουν κάποια πράγματα παραπάνω. "Αυτό, πάντως, που διαπιστώσαμε είναι ότι για πρώτη φορά - έχουν γίνει και στο παρελθόν τέτοιου είδους εξορμήσεις - η πλειοψηφία των εργαζομένων έπαιρναν τα έντυπα που μοιράζαμε. Αλλες φορές μας "αγνοούσαν" εντελώς. Για μας, αυτό είναι απόδειξη ότι τα προβλήματα των εργαζόμενων γυναικών αυξάνονται και ταυτόχρονα αυξάνεται και ο προβληματισμός τους", υπογράμμισε η Κ. Νικηταρά. Να σημειωθεί ότι το θέμα των "ευέλικτων" μορφών εργασίας θα συζητηθεί σήμερα, στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αποστόλου" του Δήμου Αγίων Αναργύρων στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι γυναικείοι σύλλογοι της Δυτικής Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμβολή στην οργάνωση των γυναικών στα εργοστάσια και τις ΒΙΠΕ(2021-10-30 00:00:00.0)
Κοινή δράση με σωματεία ενάντια στις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις και την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση(2020-02-15 00:00:00.0)
Για τη συμβολή των γυναικών στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος(2018-03-08 00:00:00.0)
«Λάστιχο» η δουλειά και η ζωή τους(2012-08-19 00:00:00.0)
Μητρότητα + Φιλανθρωπία = Ντροπή(2003-08-10 00:00:00.0)
Στο πλευρό των εργατριών της «Σίσσερ»(2003-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ