Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η κυβέρνηση
είναι υπεύθυνη για το αδιέξοδο στα απορρίμματα

Τον Πόντιο Πιλάτο παριστάνει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, ενώ την ίδια στιγμή, ουσιαστικά, αρνείται να υλοποιήσει τον επιστημονικά τεκμηριωμένο σχεδιασμό του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αττικής

Επικίνδυνη για την ίδια τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον της Αττικής αποδεικνύεται πλέον η κυβερνητική πολιτική στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η κυβέρνηση ουσιαστικά αρνείται να υλοποιήσει τον επιστημονικά τεκμηριωμένο σχεδιασμό του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αττικής για τα σκουπίδια και διά του υπουργού της, Κ. Λαλιώτη, φτάνει στο σημείο να κατηγορεί ακόμα και τους πολίτες για το αδιέξοδο, στο οποίο η ίδια έχει οδηγήσει την υπόθεση. Η υποταγή στα μεγάλα συμφέροντα και η άρνησή της να αναλάβει το πολιτικό κόστος, που συνεπάγεται η όποια λύση έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα - αποτέλεσμα της κακοποίησης του επιστημονικού σχεδιασμού του ΕΣΔΚΝΑ - καλλιεργεί την αντιπαράθεση μεταξύ τμημάτων πληθυσμού, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή, τελικά, το περιβάλλον στη Δυτική Αττική και προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή "λύσης" με καταστροφή και της βορειοανατολικής πλευράς της Πάρνηθας.

"Αν θέλουν να πνιγούν στα σκουπίδια, ας πνιγούν". Σ' αυτή τη δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, φαίνεται με τρόπο ανάγλυφο η άρνηση να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που έχει, αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης. Πολιτική, που - αν δεν αναθεωρήσει - θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τα εκατομμύρια των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και το περιβάλλον. Τελικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον μέχρι το 2000 τα σκουπίδια του Λεκανοπεδίου θα πηγαίνουν στα Ανω Λιόσια.

Σε μια επίδειξη ανευθυνότητας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ επιχειρεί να ρίξει τα βάρη στους πολίτες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δικαιοσύνη, ακολουθώντας την τακτική του Πόντιου Πιλάτου.

Ωστόσο, η ίδια έχει στα χέρια της ένα πλήρες σχέδιο, που προβλέπει τη δημιουργία τριών και όχι μιας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στην Αττική. Στο χέρι της είναι να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο, αντί να μεθοδεύει το πώς θα οδηγηθούν τα σκουπίδια, ανάλογα με τις αντιδράσεις και το διαφαινόμενο πολιτικό κόστος.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ