Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ
Ενα αντιδραστικό σχέδιο

Αυτό το σχέδιο δεν πρέπει να φτάσει ως νομοσχέδιο στη Βουλή. Η διοίκηση της ΚΕΔΚΕ οφείλει να επανεξετάσει τη θέση της και, γιατί όχι, να συγκαλέσει ακόμα και νέο έκτακτο συνέδριο γι' αυτό. Συνολικότερα το μαζικό λαϊκό κίνημα οφείλει να ασχοληθεί με το σχέδιο "Ιωάννης Καποδίστριας", καθώς αυτό δεν είναι διόλου άσχετο με τις γενικότερες εξελίξεις και ειδικότερα με την προσπάθεια για μια καπιταλιστική ανασυγκρότηση, σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Με το κράτος σε ακόμα πιο συγκεντρωτικό ρόλο και την ιστορικά προοδευτική κατάκτηση της αυτο-διοίκησης σε ρόλο όλο και περισσότερο διοίκησης - διαχείρισης απόλυτα προδιαγεγραμμένων κρατικών πολιτικών κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα.

Στην κατεύθυνση της αποφασιστικής αντιμετώπισης αυτού του αντιδραστικού μετασχηματισμού που επιχειρείται, το κίνημα που φουντώνει στις κοινότητες κόντρα στο σχέδιο "Ι. Καποδίστριας" οφείλει, επίσης, να χειραφετηθεί από λογικές και πολιτικές, οι οποίες - ακριβώς γιατί είναι σύμφωνες με την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής - το κρατούν δεμένο στο έδαφος μιας εξελισσόμενης πραγματικότητας - νεκροθάφτη του κοινοτισμού και κατ' επέκταση παραπέρα ερήμωσης της υπαίθρου, τουλάχιστον από ζωή άμεσα παραγωγική, σύμφωνη με τις παραδόσεις αυτού του τόπου.

Με αφορμή μια σειρά τέτοιους προβληματισμούς που γεννά η ανάγκη να απαντηθούν διάφοροι κυβερνητικοί ισχυρισμοί και καθώς οι αντιδράσεις ενάντια στις αναγκαστικές συνενώσεις φουντώνουν απ' άκρη σ' άκρη σ' όλη τη χώρα, ο "Ρ" συνεχίζει την προσπάθεια να φωτιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές αυτής της υπόθεσης. Σε ορισμένα ερωτήματα απαντά σήμερα η Βέρα Νικολαϊδου,υπεύθυνη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ