Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι ΟΤΑ δεν αντέχουν το κόστος συντήρησης σχολείων

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι κοινότητες της Μαγνησίας στην προσπάθειά τους να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος συντήρησης των σχολικών κτιρίων της περιοχής, έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής, Αχ. Κανταρτζής και Β. Μπούτας.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται ότι πολλά σχολεία είναι χρεωμένα στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, σε προμηθευτές καυσίμων κλπ. και επιπλέον οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα προκειμένου να καλύψουν τις δαπάνες συντήρησης των σχολικών κτιρίων, αφού πολλά από αυτά είναι παλαιά, ενώ συχνά χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις, ιδίως στους χώρους υγιεινής.

Το σύνολο σχεδόν των ΟΤΑ, συνεχίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν σ' αυτή τη δυσβάσταχτη "αρμοδιότητα" που τους ανατέθηκε χωρίς να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις και πρώτα απ' όλα η διάθεση των αναγκαίων πόρων. "Βέβαια, τονίζουν, κάποιοι ΟΤΑ - όπως ο Δήμος και ο Δδμαρχος Βόλου - καταφεύγουν στη γνωστή μέθοδο της φορολόγησης των δημοτών".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για το ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να διατεθούν στους ΟΤΑ οι αναγκαίοι πόροι προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψουν με επάρκεια τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τις δαπάνες συντήρησης των σχολικών κτιρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ