Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
"Ας πνιγούν στα σκουπίδια"

Οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ αποκαλύπτουν και τον ένοχο για το αδιέξοδο που έχει διαμορφώσει η κυβερνητική πολιτική

"Ας πνιγούν στα σκουπίδια. Δεν ασχολούμαι". Μ' αυτή τη χαρακτηριστική φράση ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, την περασμένη βδομάδα, σφράγισε το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Πάντως - ανεξάρτητα με αυτές τις δηλώσεις - το υπουργείο εδώ και χρόνια δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα, πολύ περισσότερο λοιπόν με την επίλυσή του...

Εκτεθειμένος από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται προς το παρόν οι εργασίες για την κατασκευή εγκατάστασης διαχείρισης απορριμμάτων στον Αυλώνα, την Κερατέα και το Γραμματικό, ο υπουργός έσπευσε να κατηγορήσει τους πάντες. Τους κατοίκους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Ωστόσο, η αιτία του φαύλου κύκλου βρίσκεται στην υποταγή της κυβέρνησης στα μεγάλα συμφέροντα και σ' αυτό που λέγεται πολιτικό κόστος. Γι αυτό το λόγο άλλωστε το ΥΠΕΧΩΔΕ εγκατέλειψε την υλοποίηση του σχεδιασμού του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΝΑ) για τη χωροθέτηση των άλλων δύο ΟΕΔΑ - εκτός από αυτήν στα Ανω Λιόσια - που χρειάζεται η Αττική. Είναι γνωστό τοις πάση ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δέχτηκε, χωρίς όρους, την απαίτηση του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Δ. Φράγκου, να κατασκευαστεί στα διοικητικά της όρια μία μόνο ΟΕΔΑ, αποκλειστικά για τα δικά της απορρίμματα!

Και προκαλεί απορία πώς είναι δυνατόν μόνο με μία ΟΕΔΑ στην Ανατολική Αττική να σταματήσουν να λειτουργούν οι ανεξέλεγκτες χωματερές, αφού μόνο αυτή - αν και όταν γίνει - μαζί με εκείνη των Ανω Λιοσίων δε φτάνουν για να καλύψουν τον όγκο των απορριμμάτων της Αττικής.

Η τακτική του Πόντιου Πιλάτου που έχει υιοθετήσει ο υπουργός εκθέτει πολύ περισσότερο τον ίδιο από όλους εκείνους, στους οποίους σκόπιμα ρίχνει τα βάρη μόνο και μόνο για να δημιουργεί εντυπώσεις. Μοναδική υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ