Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη αποπροσανατολισμού των κτηνοτρόφων

Αλλη μια ευρεία... σύσκεψη για τον αποπροσανατολισμό των κτηνοτρόφων της χώρας, οι οποίοι μαστίζονται από τα τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα που δημιουργεί η αντικτηνοτροφική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Γεωργίας.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Γεωργίας Β. Γερανίδης επιχείρησε χτες να περιορίσει τη σύσκεψη στα προβλήματα της διάθεσης τυροκομικών προϊόντων και στις ασθένειες των αιγοπροβάτων (αφθώδης, ευλογιά), αγνοώντας τα υπόλοιπα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι. Μετά από πολύωρη συζήτηση, τίποτα το θετικό δε βγήκε για τους κτηνοτρόφους. Η όλη συζήτηση περιστράφηκε κυρίως σε επιμέρους θέματα με τη "συμβολή" και των εκπροσώπων των υποτακτικών διοικήσεων των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων. Οι λίγες φωνές αγωνίας που ακούστηκαν, δε συγκίνησαν τον υφυπουργό, ο οποίος στο τέλος δεν ανακοίνωσε κανένα συγκεκριμένο και ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη της κτηνοτροφίας.

Ο υφυπουργός είπε για τους τύπους ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση των ασθενειών του ζωικού κεφαλαίου, τη στιγμή που η ευλογιά "θερίζει" στον Εβρο. Επίσης είπε ότι θα εισηγηθεί να τροποποιηθεί ο οργανισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει και τις ασθένειες, αλλά απέκρυψε ότι οι εισφορές των κτηνοτρόφων στον νέο ΕΛΓΑ, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα τριπλασιαστούν. Η κοροϊδία συνεχίστηκε με την αναφορά του ότι θα αναζητηθεί η μεταφορά πόρων για να καλυφθεί η μείωση κατά 40% των επιδοτήσεων τα δύο τελευταία χρόνια, πράγμα που αποκλείεται να γίνει. Ακόμα ανέφερε ότι θα γίνει παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνουν αλλαγές στη χορήγηση αδειών για την παρασκευή τυροκομικών προϊόντων με πρωτεϊνες και υποκατάστατα γάλακτος. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν δοθεί τέτοιες άδειες σε 31 εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ