Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"
Δεν έχει να πληρώσει

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Στ. Παναγιώτου και Απ. Τασούλα, για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο "Αγιος Παύλος" στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης, αφού υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στους ασθενείς, επισημαίνουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Γείτονα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Απ. Τασούλας.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, αναφέρουν οι βουλευτές, είναι ότι στις ειδικότητες όπως Ρευματολογίας - Ορθοπεδικής υπάρχουν λίστες αναμονής ασθενών μέχρι και τέσσερις μήνες. Εντονο είναι το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού και στο χώρο της καθαριότητας και στο βοηθητικό τμήμα.Οσον αναφορά τις δαπάνες του νοσοκομείου, αυτές δεν καλύπτονται έγκαιρα, ενώ με τον νέο τρόπο χρηματοδότησης ανακυκλώνονται τα χρέη. Ηδη, τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, ιδιωτική εταιρία με έγγραφό της προειδοποιεί ότι θα απαιτήσει σημαντικούς τόκους αν δεν τις καταβληθούν τα ποσά που της οφείλει το νοσοκομείο.

Εκτός αυτού σημαντικά είναι και τα προβλήματα μηχανοργάνωσης - η οποία έχει μείνει μόνο στα χαρτιά - που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αφού οι ανάγκες του εξυπηρετούνται από έναν και μόνο ηλεκτρονικό υπολογιστή, επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Με αφορμή λοιπόν τις παραπάνω ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον υπουργό Υγείας, ποια θα είναι τα συγκεκριμένα μέτρα που πρόκειται να παρθούν για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης "Αγιος Παύλος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ