Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική παρέμβαση για τα ναρκωτικά

Ενταση των αστυνομικών ελέγχων έξω από τα σχολεία και τους χώρους που συχνάζουν τοξικομανείς, ζητά, με έγγραφη αναφορά του προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και τα αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας Αθηνών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Γ. Κολιοκώστας, με αφορμή καταγγελίες για ευρεία διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στην εισαγγελική εντολή γίνεται λόγος, εκτός από τα σχολεία, για καφετερίες, μπαρ, πλατείες (Ομόνοιας και τα υπόγειά της, Εξαρχείων, Κουμουνδούρου, Αγίου Νικολάου Αχαρνών και τους γύρω δρόμους), τόπους διαμονής Τσιγγάνων (Ζεφύρι, Μενίδι κλπ.) και αλλοδαπών, όπου, σύμφωνα με τις καταγγελίες, διακινούνται ναρκωτικά. Ειδικότερα, θα διενεργούνται έλεγχοι σε πρόσωπα ύποπτα για διακίνηση, σωματικές έρευνες και έρευνες σε σπίτια. Αν διαπιστωθεί παράβαση, θα γίνεται αυτεπαγγέλτως προανάκριση, θα ενημερώνεται αμέσως ο αρμόδιος εισαγγελέας και θα σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία. Ως αρμόδιος εισαγγελέας, για την εποπτεία του προανακριτικού έργου και την πιστή εφαρμογή των νόμων, ορίζεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Γεράκης. Ο ίδιος θα ασκεί και τις ποινικές διώξεις.

Υποχρεώνονται, επίσης, όλα τα αστυνομικά τμήματα και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών να συντάσσουν κάθε δυο μήνες αναφορά με αναλυτική κατάσταση των υποθέσεων ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ