Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιορισμό των διαδηλώσεων, με πρόσχημα το... νέφος!

Τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο συνεχίζει η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση, με στόχο τη φίμωση των εργαζομένων. Σύσκεψη οργανώνει σήμερα το ΥΠΕΧΩΔΕ

Στο φασιστικής έμπνευσης μέτρο του περιορισμού ή ακόμη και της απαγόρευσης των πορειών και των συγκεντρώσεων των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των άλλων ομάδων του πληθυσμού, που διαδηλώνουν για το δίκιο τους στο κέντρο της Αθήνας, ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση με πρόσχημα τη μείωση του... νέφους!

Αυτός είναι ουσιαστικά ο στόχος της σημερινής σύσκεψης για το κυκλοφοριακό, την οποία οργανώνει το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 9.30 το πρωί στο υπουργείο και στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των συνδικάτων των εργαζομένων, των επιμελητηρίων, των εμπορικών συλλόγων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πρόκειται να παρουσιαστεί μια υποτιθέμενη μελέτη (ας σημειωθεί η ίδια παρουσιάζεται κάθε χρόνο από το 1995, όταν πρόκειται να γίνει συζήτηση για το κλιμακωτό ωράριο) και η οποία λέει τα αυτονόητα: ότι όταν γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης, αρκετοί δρόμοι κλείνουν και η ταχύτητα των οχημάτων μειώνεται κατά 15 με 25%. Από το γεγονός αυτό οι φωστήρες του ΥΠΕΧΩΔΕ προσπαθούν να πείσουν ότι για την αύξηση του νέφους ευθύνονται οι... διαδηλώσεις και προτείνουν σε πρώτη φάση τον περιορισμό των πορειών και των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας, όταν σ' αυτές συμμετέχουν λίγα άτομα (300 με 500 συγκεντρωμένοι). Βέβαια αυτό που δε λένε όλοι αυτοί είναι ότι κάθε μέτρο περιορισμού των διαδηλώσεων είναι αντισυνταγματικό και ότι σε δεύτερη φάση επιδιώκουν να φτάσουν και στο μέτρο της πλήρους απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και της ανεξέλεγκτης αστυνομοκρατίας τύπου χούντας.

Οι ίδιοι όμως "ξεχνούν" να αναφέρουν και το γεγονός ότι το νέφος ανεβαίνει στα ύψη στην Αθήνα κι όταν δεν υπάρχει καμία διαδήλωση. Δεν τους συμφέρει βέβαια η αλήθεια αυτή, γιατί οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι, επειδή δεν τολμούν να πάρουν κανένα ουσιαστικό μέτρο και να έρθουν σε κόντρα με τα μεγάλα συμφέροντα που τους στηρίζουν.

Αν ήθελε όμως η κυβέρνηση να μη γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων, ας φροντίσει να ικανοποιεί έγκαιρα τα δίκαια αιτήματά τους, πράγμα που προϋποθέτει βέβαια την αλλαγή της αντιλαϊκής της πολιτικής εξυπηρέτησης των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων. Κι αν θέλει το ΥΠΕΧΩΔΕ να περιορίσει το νέφος, ας εφαρμόσει επιτέλους ουσιαστικά μέτρα (μερικά από αυτά υπάρχουν καλά καταχωνιασμένα στα συρτάρια των υπουργών και των συμβούλων τους) κι ας σταματήσουν την "καραμέλα" ότι δήθεν για όλα τα δεινά του Λεκανοπεδίου φταίνε οι διαδηλώσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το νέφος «έκρυψε» την Αθήνα (2000-09-21 00:00:00.0)
Κυβερνητικές συστάσεις κατά ...νέφους - καύσωνα! (2000-07-27 00:00:00.0)
Θυμήθηκαν ξανά το "Αττική SOS" (1997-09-24 00:00:00.0)
"Θάλαμος αερίων" η πρωτεύουσα (1997-06-19 00:00:00.0)
Το νέφος που ...μειώνεται (1997-06-08 00:00:00.0)
Το νέφος πνίγει την πρωτεύουσα (1995-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ