Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ούτε χτες η συνέλευση

Αναβλήθηκε για την προσεχή Δευτέρα η Γενική Συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας, λόγω έλλειψης απαρτίας. Για άλλη μια φορά η διοίκηση του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας, παρά τα οξυμένα και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι, αδυνατεί να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση. Να υπενθυμίσουμε ότι και πριν ένα περίπου χρόνο, η διοίκηση του ΔΣΑ δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει συνέλευση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει συγκληθεί συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας εδώ και 20 μήνες περίπου.

Πάντως, για το θέμα της μη συμμετοχής των δικηγόρων στις συνελεύσεις δεν είναι άμοιρο ευθυνών το προεδρείο του ΔΣΑ, που επέλεξε ένα άχρωμο και ασαφή τρόπο ενημέρωσης των δικηγόρων, χωρίς να επιμένει στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία τους, όπως φορολογικό, αντικειμενικά κριτήρια, αβάσταχτες εισφορές κλπ.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι την παραμονή της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης των δικηγόρων εδέησε το ΔΣ του συλλόγου να συζητήσει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και την εισήγηση. Παράλληλα, μέλη του ΔΣ κατήγγειλαν τη διοίκηση του ΔΣΑ γι' αυτή την τακτική της.

Μήπως, τελικά, αυτή η κατάσταση της αδράνειας στο σύλλογο εξυπηρετεί κάποιους, ώστε να παίρνονται αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή των δικηγόρων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ