Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Πόρισμα - καταπέλτης για τη διοίκηση

Καταπέλτης για τη διοίκηση και καθηγητές του ΤΕΙ Χαλκίδας, είναι το αποτέλεσμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διενήργησε στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ιδρυμα ο Δ. Παγαρίδης, καθηγητής του ΤΕΙ Καβάλας και το οποίο παραδόθηκε στον υπουργό Παιδείας.

Στις 185 σελίδες του πορίσματος, ο Δ. Παγαρίδης διαπιστώνει εκτός από τα πειθαρχικά και 16 ποινικά αδικήματα, που αφορούν ψευδορκία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, απάτη, απειλή, παράνομη βία, ηθική αυτουργία, κατάχρηση εξουσίας, ψευδής βεβαίωση σε δημόσιο έγγραφο, παρότρυνση υφιστάμενων και ανοχή, συκοφαντική δυσφήμιση, νόθευση εκλογικού αποτελέσματος, εξαγωγή εγγράφων και αντιποίηση.

Το πόρισμα, δεν αποδίδει ευθύνες μόνο στην πρόεδρο του ΤΕΙ Χαλκίδας Μ. Πάντα, τον καθηγητή Γ. Καπετάνιο (σύζυγο της πρώτης) και τον καθηγητή Γ. Μίχα, αλλά και σε άλλους καθηγητές. Ηδη, το υπουργείο Παιδείας έχει στην κατοχή του το προηγούμενο αλλά και το νέο πόρισμα. Και εδώ γεννάται το εξής ερώτημα: το υπουργείο Παιδείας, εφόσον γνώριζε τις παλαιότερες καταγγελίες που είχαν σημειωθεί για τη δράση της τωρινής διοίκησης του ΤΕΙ, γιατί δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα; Γιατί σχετικές Ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή απαντιόνταν με τον ίδιο κάθε φορά συγκαλυμμένο τρόπο; Τώρα έπιασε ο "πόνος" τους επαϊοντες;

Εδώ και χρόνια με την ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των αρμόδιων του υπουργείου Παιδείας, η παροχή γνώσης στο ΤΕΙ Χαλκίδας συνεχώς υποβαθμίζεται, η διοικητική κρίση διαδέχεται η μία την άλλη, ενώ το δέλεαρ των Ευρωπαϊκών Σεμιναρίων εκτός ΤΕΙ, έχει απορροφήσει μεγάλο αριθμό μόνιμων καθηγητών του Ιδρύματος. Εκείνοι που "πληρώνουν το μάρμαρο" συνέχεια, είναι οι χιλιάδες σπουδαστές που εργάζονται ή είναι μισθοσυντήρητοι από γονείς και έχουν θέληση για μάθηση.

Στο ΤΕΙ Χαλκίδας χρειάζεται μία γενναία παρέμβαση αλλαγής συσχετισμών δυνάμεων, αναβάθμιση σπουδών, γερή χρηματοδότηση για να μπορεί να ανταπεξέρθει στις ανάγκες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ