Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΜΠΑΛΑΦΑ
Πληθαίνουν οι φωνές αλληλεγγύης

Με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, για τις υποθέσεις της λεγόμενης "Αντικρατικής Πάλης". Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η έκδοση ανακοινώσεων από διάφορους φορείς.

Η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ αναφέρει σε χτεσινή της ανακοίνωση: "Η μέχρι τώρα ποινική μεταχείριση του Γ. Μπαλάφα αποτελεί στίγμα για το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Οταν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον αθωώνει από 20 κατηγορίες, αλλά η προφυλάκισή του συνεχίζεται πέρα από κάθε συνταγματικό όριο, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδικάζει για την υπόθεση της "γιάφκας Καλαμά", ενώ η ακροαματική διαδικασία αποδεικνύει το αντίθετο και σε προηγούμενη δίκη έχει φανεί ότι η υπόθεση αυτή "μυρίζει σκευωρία", όταν επί χρόνια τα δικαστήρια αρνούνται τη συνεκδίκαση των υποθέσεών του και το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο αναβάλλει την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης, ενώ έχουν εξεταστεί όλοι οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου (...), τότε η αίσθηση που δίνεται είναι ότι οι αποφάσεις εκδίδονται κατ' εντολή της πολιτικής ηγεσίας, των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, των ανώτερων κλιμακίων της Δικαιοσύνης". Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι καθημερινά πληθαίνουν τα κρούσματα αυταρχισμού (δημεύσεις αυτοκινήτων - τρακτέρ, παρακολουθήσεις πολιτών) και καλεί όλους τους δικηγόρους σε επαγρύπνηση.

Το 24ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο τονίζει: "Με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία παρακολουθούμε την πολύχρονη προσπάθεια των μηχανισμών Ασφαλείας να διατηρήσουν για λόγους σκοπιμότητας τον Γ. Μπαλάφα ως πολιτικό όμηρο, παρά το γεγονός ότι έχει στην ουσία αποδείξει την αθωότητά του. Γνωρίζουμε ότι τα γνωστά κέντρα και οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι επιθυμούν και μεθοδεύουν την ενοχοποίησή του με κάθε μέσο. Γι' αυτό, το 24ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ ζητά ομόφωνα από την ελληνική Δικαιοσύνη και την ελληνική κυβέρνηση, το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών για μια δίκαιη δίκη να ισχύσει και για τον Γ. Μπαλάφα. Να κριθεί όχι κάτω από το βάρος της εικόνας του τρομοκράτη, που του έχει αποδοθεί, αλλά σύμφωνα με τις αντικειμενικές μαρτυρίες".

Την αλληλεγγύη τους στον Γ. Μπαλάφα εκφράζουν, επίσης, 58 πολίτες της Χίου, ζητώντας να σταματήσει η δίωξή του. "Εχουμε καταλάβει - καταλήγουν - ότι βρίσκεται στη φυλακή λόγω μεθοδεύσεων και ξένων υπαγορεύσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ