Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Καθοριστική η σημερινή συνάντηση

Απ' τη σημερινή συνάντηση των νοσοκομειακών γιατρών με τον υφυπουργό Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκη, θα εξαρτηθεί η συνέχεια ή όχι των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών για την προώθηση ενός ικανοποιητικού μισθολογίου.

Η σημερινή συνάντηση έρχεται ως συνέχεια των διαδοχικών συναντήσεων που είχε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).Προχτές το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας συναντήθηκε με την ΟΕΝΓΕ, ενώ χτες είχε συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ. Στη συνάντηση με την ΕΙΝΑΠ ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές αλλαγές στο πόρισμα της διυπουργικής επιτροπής για το νέο ιατρικό μισθολόγιο. Ακόμη, είπε ότι γίνονται προσπάθειες να υπάρξει ιατρικό μισθολόγιο μέσα στο 1997.

Πάντως, οι γιατροί των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου συνεχίζουν τις τρίωρες στάσεις εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ.) - που ξεκίνησαν τη Δευτέρα - μέχρι και την Παρασκευή 7 Νοέμβρη και την αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Οπως δήλωσε χτες, μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Χ. Ζαχαρόγιαννης,οι γιατροί θα επανακαθορίσουν τη στάση τους μετά την ολοκλήρωση των επαφών με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεδρίαζε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ.Η απεργία στο ΙΚΑ

Συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα την πανελλαδική απεργία που ξεκίνησαν στις 27 Οκτώβρη οι γιατροί του ΙΚΑ. Η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 7 Νοέμβρη. Οι γιατροί του ΙΚΑ διεκδικούν την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών και ένταξή τους στις 4.000 κενές θέσεις, καταβολή των δεδουλευμένων της υπερωριακής απασχόλησης και χορήγηση επιδομάτων ετοιμότητας, ειδικότητας και βιβλιοθήκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ