Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Αγώνας ενάντια στη διάλυση

Ανακοίνωση των Συλλόγων Εργαζομένων στον Εθνικό Οργανισμό Καπνού

Καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες και την αγροτική δραστηριότητα θα έχει η απόφαση της κυβέρνησης να διαλύσει τους Οργανισμούς του Υπουργείου Γεωργίας (Καπνού, Βάμβακος, Ελαιολάδου, Γάλατος κ.ά.), ενώ ήδη άρχισαν να κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων.

Την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης, να καταργήσει, ανάμεσα σε άλλα, και τον Εθνικό Οργανισμό Καπνού (ΕΟΚ), εκφράζουν οι εργαζόμενοι σε αυτόν και δηλώνουν ότι θα αντιπαλέψουν την απόφαση διάλυσης του Οργανισμού, με όσες δυνάμεις διαθέτουν.

Σε σχετική ανακοίνωση των Συλλόγων Εργαζομένων στον ΕΟΚ τονίζεται ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της υλοποίησης μιας τέτοιας επιλογής δε βλάπτουν μόνο τον Οργανισμό Καπνού και τους εργαζόμενους σε αυτούς, αλλά βλάπτουν σοβαρά τους αγρότες και την αγροτική οικονομία. Επίσης, επηρεάζουν τα συμφέροντα της χώρας σε μια στιγμή που οι ανταγωνίστριες χώρες στον τομέα του καπνού ενισχύουν τους Οργανισμούς Εθνικής Παρέμβασης για την αναβάθμιση της καπνικής τους παραγωγής. Με την κατάργηση του Οργανισμού, διαλύεται κάθε εθνικός σχεδιασμός για ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής και οι καπνοπαραγωγοί αφήνονται εντελώς απροστάτευτοι.

Οι Σύλλογοι των Εργαζομένων στον ΕΟΚ καλούν:

- Τον πρωθυπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις τους για το μέλλον του Οργανισμού.

- Τις συνεταιριστικές και αγροτικές ενώσεις να διαμαρτυρηθούν και να αντισταθούν αποτελεσματικά, για να μην προωθηθεί η επιλογή διάλυσης του ΕΟΚ. - Την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες ανάδειξης της λαθεμένης αυτής απόφασης και να παρέμβουν για την αναθεώρησή της.

Τέλος, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να σταθούν δίπλα στους συλλόγους και την ομοσπονδία, για να αντιπαλέψουν όλοι μαζί αυτή την απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ