Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Πρόταση αποχώρησης απ' τον "κοινωνικό διάλογο"

Το Α Περιφερειακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε χτες στη Θεσσαλονίκη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα υγειονομικών κατέθεσε στην κρίση των συνέδρων τις συνολικές της απόψεις για την τακτική του κινήματος, που πρέπει να χαραχτεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να ξεθεμελιώσει τις κοινωνικές - ασφαλιστικές - εργασιακές κατακτήσεις των εργαζομένων και ταυτόχρονα μέσα από την κοινωνική συναίνεση, να πετύχει την υποταγή των εργαζομένων σ' αυτή την πολιτική.

Η Λέτα Μεθωνιού,αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της επισήμανε ότι "η κυβέρνηση χρησιμοποιεί σαν εργαλείο σ' αυτή την πολιτική το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο με άξια δεκανίκια τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Υγειονομική Πρωτοβουλία. Γέννημα αυτής της πολιτικής είναι να ισχυροποιείται οικονομικά - πολιτικά από τη μια η οικονομική ολιγαρχία και από την άλλη να χειροτερεύει η θέση της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Ετσι οι υγειονομικοί βρίσκονται με απώλειες μεγαλύτερες των 22% και ταυτόχρονα μ' ένα μισθολόγιο που συνδέεται με την παραγωγικότητα".

Παράλληλα, η ΔΕ υγειονομικών κατέθεσε δύο ψηφίσματα, με τα οποία ζητείται η αποχώρηση της ΠΟΕΔΗΝ από τον κοινωνικό διάλογο που προωθεί η κυβέρνηση και να σταματήσουν αμέσως οι συνενώσεις των νοσοκομείων. Και τα δύο ψηφίσματα καταψηφίστηκαν από την ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και την παράταξη του Συνασπισμού, αδιαφορώντας για τα πάγια αιτήματα των χιλιάδων εργαζομένων στα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ