Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
Αποθέωση εμπαιγμού και υποσχεσιολογίας

Η κατασκευή του ανακοινώθηκε το 1985, η θεμελίωσή του έγινε το 1997 και η αποπεράτωσή του τοποθετείται στο 2000. Η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ στιγματίζει - πέρα απ' την ανακολουθία του ΠΑΣΟΚ - και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης

Η ανέγερση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πιερίας ανακοινώθηκε το 1985 απ' την τότε νομάρχη και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Αρσένη.Ηταν ενταγμένο στο - τότε - τετραετές πρόγραμμα της νομαρχίας και όπως ανακοίνωσε τότε η νομάρχης "οι εργασίες κατασκευής θα αρχίσουν μέσα στο 1985 και ο προϋπολογισμός αναμένεται να προσεγγίσει τα 1,5 δισ. δραχμές"(από την τοπική εφημερίδα "Ολύμπιο Βήμα" της 9.1.1985).

Στις 25.10.1995 ο υπουργός Υγείας Κ. Γείτονας θεμελίωσε το νοσοκομείο υποσχόμενος ότι "η ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 8,15 δισ. δραχμών, (χωρίς τον ιατρικό εξοπλισμό) τοποθετείται μέσα στο 2000" (βλέπε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας της 26.10.1997).

Αυτά τα τρικ της υποσχεσιολογίας και του μοιράσματος δισεκατομμυρίων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ (31.10.1997) υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις και τα γεγονότα. "Είναι, αναφέρει, χαρακτηριστική η ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάζει ως επιτυχία (βοηθούντων και των μέσων ενημέρωσης) την κατασκευή έργων για την καθυστέρηση των οποίων θα έπρεπε να απολογείται. Ετσι η θεμελίωση του νοσοκομείου 12 χρόνια αργότερα (!!!) παρουσιάστηκε ως επιτυχία του κ. Γείτονα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, δεξιώσεις κλπ. Θα ήταν χρήσιμο να αναρωτηθεί κανείς ποιο ήταν το κοινωνικό οικονομικό, ψυχολογικό κόστος στους κατοίκους της περιοχής για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί από την 12χρονη τουλάχιστον καθυστέρηση, αλλά και το κόστος στην υγεία τους. Θα ήταν επίσης χρήσιμο να αναρωτηθεί ποιος φταίει που το νοσοκομείο δεν άρχισε να κατασκευάζεται το 1985 όπως υποσχέθηκε η τότε νομάρχης".

Και η ανακοίνωση καταλήγει με ένα άλλο θέμα: "Θλίψη προκαλεί επίσης, η ανάγκη της "Μέριμνας Παιδιού" να προσφύγει σε λαχειοφόρο αγορά και στην επαιτεία προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να καλύψει λειτουργικές της δαπάνες. Αφού την "έριξαν στη θάλασσα" τα ευρωπαϊκά προγράμματα και η κυβέρνηση, την άφησαν χωρίς σωσίβιο, αποδείχνοντας, για μια ακόμη φορά την ανάλγητη φύση της "ελεύθερης" καπιταλιστικής αγοράς ρίχνοντας, ξανά, τα βάρη στο κοινωνικό σύνολο (η εύκολη λύση αντί για τον αγώνα διεκδίκησης κονδυλίων)".

Αν για τη θεμελίωση χρειάστηκαν 12 χρόνια, τότε η αποπεράτωση και - πολύ περισσότερο η λειτουργία - πότε μπορεί να τοποθετηθεί πέρα απ' τις εξαγγελίες του Κ. Γείτονα για το 2000..;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ