Σάββατο 4 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Κίνδυνοι από την κινητή τηλεφωνία

Η γερμανική ιατρική επιθεώρηση "Αερτσλίτσε Πράξις" προειδοποιεί τα άτομα που έχουν καρδιακό βηματοδότη να είναι εξαιρετικά προσεκτικά, όταν αγοράζουν κινητό τηλέφωνο.

Εάν δεν έχουν άλλη επιλογή, πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχουν την ισχύ της συσκευής που πρόκειται να αγοράσουν. Ενα κινητό τηλέφωνο ισχύος 8 βατ είναι σίγουρα πιο επικίνδυνο από ένα τηλέφωνο άλλου τύπου με την ίδια ισχύ.

Κατ' αρχήν, μια πρώτη συμβουλή που δίνεται αφορά την απόσταση μεταξύ του κινητού τηλεφώνου και του βηματοδότη, που πρέπει να είναι όσο μεγαλύτερη γίνεται. Οταν το κινητό τηλέφωνο βρίσκεται στην τσέπη που είναι πάνω στο σημείο της καρδιάς, τότε είναι πολύ συχνότερες οι διαταραχές του καρδιακού ρυθμού.

Πρέπει, επίσης, να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι η παρεμβολή που προκαλείται από μια εισερχόμενη κλίση αρχίζει λίγα δευτερόλεπτα πριν ακουστεί το πρώτο χτύπημα. Οι εξερχόμενες κλίσεις έχουν λιγότερους κινδύνους, γιατί η συσκευή βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση από το βηματοδότη.

Σύμφωνα με το "Αερτσλίτσε Πράξις", οι καρδιοχειρουργοί μπορεί να βοηθήσουν στην αποτροπή των προβλημάτων, προγραμματίζοντας, για παράδειγμα, την ευαισθησία του βηματοδότη στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συζήτηση με τα κινητά θα συνεχιστεί, μια και η έρευνα γύρω από τα κινητά είναι υπό εξέλιξη και αναμένονται και νέα στοιχεία που μπορεί να ανατρέψουν μια πραγματικότητα, που έχει να κάνει με τον τόσο σημαντικό τομέα των επικοινωνιών.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
1.000 χελιδονοφωλιές περιμένουν τους ανοιξιάτικους επισκέπτες

Γύρω στα 800 παιδιά πήραν μέρος στο διήμερο που διοργάνωσε η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ) στη Θεσσαλονίκη. Οπως και πέρσι έφτιαξαν χελιδονοφωλιές, καταναλώνοντας έναν τόνο πηλού για να υποδεχτούν τα χελιδόνια. Ιδιαίτερα φέτος που έχουν παρατηρηθεί ακραία καιρικά φαινόμενα, οι φωλιές θα προστατέψουν τα χελιδόνια από το ψύχος, τα οποία αναμένονται μαζικά το μήνα αυτό. Στις 10 και 11 του Απρίλη, η ΕΟΕ θα επαναλάβει το εγχείρημά της με παιδιά στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας.

Επετειακά

Σαν σήμερα, πριν σαράντα εννέα χρόνια, ιδρύθηκε η μεγαλύτερη μάστιγα του αιώνα. Το ΝΑΤΟ, που δυστυχώς εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την υφήλιο. Την ίδια στιγμή, κάποιοι που πριν μερικά χρόνια το κατάγγελναν με κορόνες, σήμερα, ασκώντας την εξουσία, δεν προλαβαίνουν να πρωτοεισπράξουν σφαλιάρες, βαφτίζοντάς τες χαϊδέματα. Σημεία των καιρών...

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Τα μνημεία και η πόλη

Από τις εκδ. LIBRO κυκλοφόρησε το παραπάνω βιβλίο του γνωστού αρχιτέκτονα και για πολλά χρόνια πανεπιστημιακού δασκάλου του ΕΜΠ Διονύση Ζήβα.Ενα υλικό τριάντα χρόνων, που προέρχεται από επιστημονικές ανακοινώσεις, εισηγήσεις σε συνέδρια, άρθρα στον Τύπο κτλ. Ολα έχουν ως αντικείμενο την προστασία των μνημείων και γενικότερα την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά. Τα τεράστια ζητήματα που έχουν προκύψει στον Κεραμεικό (λόγω του μετρό), στην πλατεία Κοτζιά και τόσα άλλα κάνουν το βιβλίο κάτι παραπάνω από επίκαιρο."Ενα είδος χρονικού του τρόπου, με τον οποίο τα προβλήματα που συνδέονται με την προστασία των μνημείων τέθηκαν και συζητήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιοί και άλλες «αρρώστιες» των κινητών τηλεφώνων (2007-01-14 00:00:00.0)
Οι λαχνοί που κερδίζουν (2003-07-16 00:00:00.0)
Δεν παίρνει μέτρα η κυβέρνηση (2002-11-01 00:00:00.0)
Μείωση πωλήσεων, αύξηση απολύσεων (2001-03-16 00:00:00.0)
Νέα προΐόντα, αλλά στην υπηρεσία της ιδιωτικοποίησης (2000-02-11 00:00:00.0)
Μονόστηλα Κυριακής ΤΒ: Τυφλοί αρχιτέκτονες (1997-05-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ